Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 sep 2020 - Anul XXV, nr. 215 (7520)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Schimbare

Daniela Ceredeev, profesor Merito, noul inspector școlar de religie la IȘJ Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Profesoara Daniela Luminița-Ceredeev, profesor Merito, este noul inspector școlar pentru religie la IȘJ Suceava. Ea a preluat mandatul de la prof. dr. Bogdan Mihai Hrișcă, care a deținut postul de inspector școlar pentru religie din anul 2017.

Absolventă a Facultății de Te­ologie Ortodoxă „Dumitru Stă­niloae“ din Iași, prof. Daniela Ceredeev a predat mulți ani discipli­na religie, dar și lim­ba și literatura română. Ea a deținut în ultimii doi ani, din 2018 și până recent, funcția de director al Liceului Tehnologic „Vasile Cocea” Moldovița. Cu un palmares impresionat în educație, cu mai multe premii naționale câștigate pentru activitățile de voluntariat, decorată chiar de președintele României, Klaus Iohannis, prof. Daniela Ceredeeva fost în ultimii trei ani formator pentru peste 2.000 de profesori. În această calitate a participat la ateliere de învățare experiențială și colaborativă, la Universitatea de vară Merito, la primul Forum regional Bucovina, Forumul regional Maramureș, la 5 webinarii Merito, cu participanți din 12 țări. A fost, apoi, invitată la conferințele SuperTeach, formator în proiectul CRED - al Ministerului Educației și Cercetării și în proiectul E-PROFI, Educație prin Programe de Formare Inovative pentru profesori din județul Suceava.

 

Credința, voluntariatul, catedra

Profesoara Daniela Ceredeev s-a aflat printre cei 10 premianți ai Galei „Top 10 Suceveni”, ediția a V-a, 2016. Drumul inițiatic al profesoarei de limba și literatura română și de religie Daniela Ceredeev a început pe meleagurile Bucovinei în luna mai a anului 1996, când, împreună cu soțul ei, preotul Dan Ceredeev, a venit în satul Ciumârna, comuna Vatra Moldoviței, să-și înceapă cu adevărat misiunea apostolică, slujirea aleasă în folosul oamenilor. A trebuit să învețe să trăiască și să gândească precum huțulii, să le învețe obiceiurile și chiar câteva cuvinte în ucraineană, pentru a-i înțelege mai bine. Dar cel mai mult a învățat de la ei generozitatea și omenia. După câțiva ani de ședere pe meleagurile huțulilor, Daniela Ceredeev a realizat că cel mai bine ar fi să construiască și să investească în oameni, pentru că ei sunt comoara. A început să facă mici proiecte educative, timp în care a realizat ce mare potențial există la țară, mai ales în copii, dar și în adulții care sunt fericiți să poată face ceva pentru cei din jur. A urmat constituirea unui grup formal, o organizație locală de femei, apoi a unui grup local de tineret și, în sfârșit, a unei asociații care sprijină dezvoltarea comunitară, Asociația Proiect Pro Europa.

Credința, voluntariatul, catedra sunt fețe ale aceluiași întreg pentru profesoara Ceredeev. „Credința îți hrănește sufletul, voluntariatul îți dă sentimentul acela care nu se compară cu nimic, că poți să faci ceva și poți să oferi sufletul tău în dar celor din jur, mai mult decât un act de generozitate. Voluntariatul este altceva, e și convingere, e și inițiativă, e și dedicare, e și  motivație, e multă muncă, e mai mult decât generozitate, iar școala, care face educație, nu poate trăi fără credință, fără voluntariat, fără principiile acelea durabile, respectul de oameni, iubirea de oameni, grija față de aproapele și toleranța”, a explicat atât de frumos profesoara Ceredeev. Relaţia pe care o are profesoara de limba şi literatura română şi de religie cu elevii este una specială și în calitate de inspector școlar pentru religie și-a propus să nu neglijeze „feţele aceluiaşi întreg”: credinţa, voluntariatul, catedra, prin proiecte îndrăznețe, necesare, valoroase, în beneficiul tuturor elevilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Daniela Ceredeev, profesor Merito, noul inspector școlar de religie la IȘJ Suceava.
 Vizualizări articol: 1759 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Daniela Ceredeev, profesor Merito, noul inspector școlar de religie la IȘJ Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei