Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 sep 2020 - Anul XXV, nr. 205 (7510)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De la 1 septembrie

Abonamentele TPL gratuite pentru elevi, eliberate doar pe bază de adeverință de la unitatea de învățământ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Gratuitatea la transport în comun, în municipiul Suceava, continuă să fie acordată, dar cu o condiție care intră în vigoare de marți, 1 septembrie – prezentarea de către solicitanți a unei adeverințe eliberate de unitatea de învățământ la care sunt înscriși.

Necesitatea introducerii acestei condiționări a apărut după ce TPL Suceava s-a confruntat cu refuzul unor unități școlare de a deconta 50% din costul abonamentelor eliberate, pentru unii solicitanți, deoarece aceștia nu sunt elevi ai respectivelor unități de învățământ.

“Din septembrie începe noul an școlar, deja se știe clar cine e înscris și unde, elevii trebuie să solicite o singură dată adeverința din partea unității de învățământ, să o prezinte la eliberarea abonamentului gratuit, iar luna următoare nu va mai fi necesar, ținem cont de ce au adus. Asta e soluția găsită pentru a evita situații cu care ne-am confruntat în iulie și august, când s-au eliberat abonamente gratuite conform legii, pe baza carnetului de elev, dar ni s-au refuzat la plată, pentru că solicitanții nu mai erau elevii lor”, a spus directorul TPL, Darie Romaniuc.

Elevii din municipiul Suceava beneficiază de gratuitate la transportul în comun, cu autobuzele și microbuzele TPL, de la începutul lunii iulie, când s-a pus în aplicare noua lege, fiind eliberate abonamente speciale, cu cost 0, în baza documentelor pe care aceștia le prezintă la ghișeele TPL din Centru și Obcini.

Pentru obținerea abonamentelor gratuite de călătorie, elevii au nevoie de carnetul de elev vizat, adeverința de elev și să facă dovada domiciliului, prin copie sau original al buletinului părintelui (pentru cei care nu au împlinit 14 ani) sau cu buletinul lor (pentru cei care au împlinit deja 14 ani).

Deocamdată, de gratuitate la transportul public în comun local beneficiază doar elevii care au domiciliul în municipiul Suceava, 50% din costurile de eliberare a acestora fiind acoperite de Primăria Suceava, în vreme ce diferența de 50% urmează să fie facturată, în baza listelor de beneficiari, pentru fiecare unitate de învățământ în parte, banii urmând să fie virați de către Ministerul Educației.

Etapa următoare este de acordare a acestor facilități și elevilor din alte localități ale județului (ex. Șcheia, Ipotești, Bosanci, Salcea etc.), după ce vor solicita școlii acest lucru, iar primăriile respectivelor unități teritorial-administrative își vor asuma să achite 50% din contravaloarea abonamentelor eliberate pentru beneficiarii de pe teritoriul lor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Abonamentele TPL gratuite pentru elevi, eliberate doar pe bază de adeverință de la unitatea de învățământ.
 Vizualizări articol: 1023 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Abonamentele TPL gratuite pentru elevi, eliberate doar pe bază de adeverință de la unitatea de învățământ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei