Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 aug 2020 - Anul XXV, nr. 202 (7507)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiție

Inundarea străzii în zona Bisericii Sf. Andrei va fi rezolvată prin refacerea canalizării pluviale de pe Calea Burdujeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inundarea străzii, chiar și a trotuarelor din zona Bisericii Sf. Andrei, o problemă care apare în cartierul sucevean Burdujeni atunci când plouă torențial, va fi rezolvată de municipalitate prin refacerea canalizării pluviale actuale, care nu face față unor debite mari de apă.

Decizia de desfacere a sistemului actual și de îmbunătățire a acestuia a fost luată în ședința de Consiliu Local de joi, 27 august, prin aprobarea unui proiect de hotărâre inițiat de primarul Ion Lungu și viceprimarul Marian Andronache, care vizează reabilitarea unui tronson de canalizare pluvială pe strada Calea Burdujeni.

Conform studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici aferenți acestui obiectiv de investiții, valoarea totală a lucrărilor se ridică la aproape 600.000 lei, iar durata de realizare a acestora este de două luni.

Conform inițiatorilor, pe Calea Burdujeni, în zona Bisericii Sf. Andrei și a blocurilor 83 și 84, este necesară o reabilitare/redimensionare a rețelei existente de canalizare, deoarece “în condițiile unor precipitații cu caracter torențial, care sunt din ce în ce mai dese în ultimii ani, rețeaua de canalizare existentă este depășită și astfel au loc refulări importante de apă, cu inundarea străzii și a incintei Bisericii Sf. Andrei”.

Lucrările aprobate cuprind desfacerea şi refacerea sistemului rutier, montare cămin de vizitare cu deversor, montarea unui tronson de canalizare cu o lungime de 101 metri, cu o conductă de mare capacitate, cu un diametru de 600 de mm și realizarea unui punct de descărcare în căminul de vizitare existent pe canalizarea pluvială din zona Pieței Burdujeni.

Conform specialiștilor, această lucrare, care urmează să fie scoasă la licitație de municipalitate, va rezolva neajunsurile create de inundațiile care apar atunci când sunt ploi abundente, cu un volum mare de apă revărsat într-o perioadă scurtă de timp.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inundarea străzii în zona Bisericii Sf. Andrei va fi rezolvată prin refacerea canalizării pluviale de pe Calea Burdujeni.
 Vizualizări articol: 1320 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Inundarea străzii în zona Bisericii Sf. Andrei va fi rezolvată prin refacerea canalizării pluviale de pe Calea Burdujeni3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei