Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 aug 2020 - Anul XXV, nr. 202 (7507)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Cobuz: Actualul Guvern PNL nu are ca prioritate sănătatea angajaților din învățământ și nici a elevilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz a declarat că deschiderea și activitatea didactică în noul an școlar 2020-2021 trebuie să se desfășoare în condiții sigure. Cu toate acestea, spune Maricela Cobuz, Guvernul PNL nu are ca prioritate educația și sănătatea angajaților din învățământ și nici a elevilor.

Cobuz a precizat că în România sunt în prezent peste 50.000 de cadre didactice cu vârsta de peste 60 de ani, iar acestea sunt nevoite să se întoarcă la catedră în condițiile în care Guvernul Orban nu le asigură nici o protecție împotriva infectării cu virusul Covid-19.

Ea consideră că lipsa de preocupare din partea guvernanților liberali pentru sistemul de învățământ din România va conduce la creșterea numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus. „Profesorii reprezintă o categorie cu risc ridicat de îmbolnăvire, cauza fiind faptul că elevii pot fi purtători asimptomatici. Expunerea profesorilor în sălile de curs fără mască de protecție va fi un pericol foarte mare pentru ei și pentru elevi, dar și pentru familiile lor, ducând la creșterea riscului de infectare. Un cadru didactic care va preda la mai multe clase, mai multe ore, va fi supus unui risc mai mare de îmbolnăvire. Profesorii sunt neglijați, mai mult decât atât nici creșterile salariale nu le sunt respectate conform legii începând cu 1 septembrie 2020”, a declarat deputatul PSD de Suceava. Maricela Cobuz a mai adăugat că în momentul de față, rămâne ca autoritățile locale să asigure pe toată durata cursurilor măști, dezinfectanți, condiții igienice și toalete funcționale. Cobuz a spus că elevii și profesorii nu trebuie să le achiziționeze singuri, așa cum a declarat președintele României, Klaus Iohannis. „Educația este un drept garantat prin Constituție, iar instituțiile statului au obligația de a asigura buna funcționare a sistemului. Nu vrem ca instituțiile școlare să se transforme în focare de coronavirus”, a precizat Maricela Cobuz. Deputatul PSD de Suceava a mai spus că actualul Guvern PNL a eșuat în gestionarea pandemiei și va eșua în continuare dacă va neglija constant sistemul de educație și sistemul de sănătate din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cobuz: Actualul Guvern PNL nu are ca prioritate sănătatea angajaților din învățământ și nici a elevilor.
 Vizualizări articol: 920 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Cobuz: Actualul Guvern PNL nu are ca prioritate sănătatea angajaților din învățământ și nici a elevilor1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei