Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 aug 2020 - Anul XXV, nr. 200 (7505)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solicitare

Ioan Stan solicită încetarea mandatelor primarilor PSD Suceava care vor candida din partea PNL

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a anunțat că organizația pe care o conduce a solicitat încetarea mandatelor primarilor social-democrați din județ care vor candida din partea PNL la alegerile locale de anul acesta. Ioan Stan a declarat că după decizia unor primari PSD de a candida din partea PNL la alegerile locale din 27 septembrie, PSD Suceava a decis să nu mai tolereze astfel de atitudini și să ia măsurile legale cu privire la felul în care aceștia au înțeles să facă politică. „Considerăm că respectarea legii este cea mai potrivită abordare în politica românească și cea mai eficientă carte de vizită pentru un partid și candidații lui”, a spus Ioan Stan. El a arătat că în cursul zilei de luni, PSD a înaintat către secretarii unităților administrative Ostra, Stulpicani, Frasin, Frumosu, Stroiești, Moara, Ulma și Păltinoasa o adresă în care se explică faptul că dacă primarii respectivelor comune au ales să candideze din partea altei formațiuni politice, în conformitate cu articolul 160 alin. (1) lit. (h) din Codul Administrativ coroborat cu prevederile art. 8 alin (2) din legea 14/2003 privind partidele politice, acest fapt duce la încetarea de drept a mandatului de primar. În aceste condiții, Ioan Stan a spus că PSD a solicitat secretarilor primăriilor anterior menționate să aplice de urgență art. 160 alin. (7) și (8) din Codul Administrativ și să transmită prefectului județului Suceava, în termen de 10 zile de la data intervenirii situației de încetare de drept a mandatului primarului, referatul și actele din care rezultă motivul legal pentru care respectivul mandat a încetat.

„De asemenea, în adresa noastră am arătat că în accepțiunea articolului 160 alin. (2) din Codul Administrativ, data încetării de drept a mandatului de primar în cazul demisiei din calitatea de membru al partidului politic pe a cărui listă a fost ales este reprezentată de data semnării adeziunii pentru un alt partid politic. În consecință, legat de aspectele anterior prezentate, le-am solicitat secretarilor unităților administrative menționate mai sus să respecte termenele legale stabilite prin lege, în caz contrar fiind nevoiți să sesizăm instituțiile abilitate”, a explicat liderul PSD Suceava. El a subliniat faptul că acest demers vine în contextul în care PNL a dus o campanie acerbă de racolare a primarilor PSD din județul Suceava. „PNL a reușit să atragă de partea lor foști colegi care deși au primit sprijin din partea Guvernului PSD, cât timp partidul nostru a fost la guvernare, au preferat să trădeze apărându-și scaunul sau interesele proprii indiferent de circumstanțe”, a încheiat Ioan Stan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Stan solicită încetarea mandatelor primarilor PSD Suceava care vor candida din partea PNL.
 Vizualizări articol: 1239 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ioan Stan solicită încetarea mandatelor primarilor PSD Suceava care vor candida din partea PNL0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei