Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 aug 2020 - Anul XXV, nr. 199 (7504)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect

181 de elevi de la Colegiul Tehnic ,,Petru Mușat” vor învăța o meserie la locul de muncă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul Tehnic ,,Petru Mușat” Suceava va implementa, în perioada august 2020 – septembrie 2022, proiectul„Pot - Parteneriat, Oportunitate, Transfer de Competențe”, finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman.

Obiectivul generalal proiectului constă în dezvoltarea aptitudinilor și competențelor profesionale practice specifice pentru 181 elevi, din care aproximativ 60% din mediul rural, înmatriculați în sistemul național de învățământ profesional - nivel de calificare 3, la Colegiul Tehnic ,,Petru Musat” din Suceava, prin programe de învățare la locul de muncă, în domeniile Mecanică, Turism și Alimentație publică, Comerț, Estetică și igiena corpului omenesc, Electromecanică, Electric și Fabricarea produselor din lemn, domenii din sectoare cu potențial competitiv și de specializare inteligentă, identificate conform SNC și SNCDI, în vederea inserției viitoare, pe piața muncii, a cel puțin 39 de elevi.

Obiectivele specifice ale proiectuluisunt dezvoltarea și furnizarea de servicii integrate de orientare, consiliere profesională și dezvoltare personală în sprijinul tranziției de la școală la viața activă pentru 181 de elevi, dintre care minimum 136 (peste 75%) dobândesc o calificare, 39 (minimum 21%) se angajează și 19 (peste 10%) își continuă studiile sau urmează alte cursuri de formare; participarea la programe de învățare la locul de muncă performante, interactive și inovative și competiții profesionale pentru 181 de elevi și angajarea a minimum 39 (21%) dintre aceștia ca urmare a finalizării acestora; dezvoltarea de parteneriate între unitățile de învățământ și partenerii de practică/potențiali angajatori pentru susținerea și îmbunătățirea procesului educațional și în vederea facilitării accesului pe piața muncii, inclusiv prin crearea unui sistem de informare coordonată, între toate părțile implicate (elevi, părinți, angajatori, unități de învățământ).

 

Grup țintă, elevi din clasele a X-a şi a XI-a învăţământ profesional

Bugetul total al proiectului este de 2.366.599,94 de lei, iar valoarea cofinanţării, în proporţie de 2%, este acordată de Primăria municipiului Suceava.

Activitățile de consiliere, orientare profesională și dezvoltare personală a elevilor din cadrul proiectului vor ajuta grupul țintă să-și identifice propriile calități și înzestrări personale, să cunoască cerințele și oportunitățile pieței muncii și să primească îndrumare spre obținerea calificării vizate.

În plus, serviciile de consiliere și orientare profesională le vor oferi elevilor informații actualizate privind competențele teoretice și practice necesare la angajare, situația actuală de pe piața muncii locale și naționale și prognozele asupra evoluției viitoare a acesteia, astfel încât aceștia să cunoască pașii necesari pentru a se îndrepta către o carieră de succes. 

Elevii din clasele a X-a şi a XI-a învăţământ profesional, care vor face parte din grupul ţintă, vor primi subvenții în cuantum de 150 lei pe săptămână pentru perioada de instruire practică, 9 respectiv 10 săptămâni.

La finalul proiectului, grupul țintă va deține competențele necesare ocupării postului vizat, va fi capabil să utilizeze echipamentele/programele folosite de către principalii angajatori de pe piața muncii în domeniul urmărit, să se prezinte și să obțină un loc de muncă conform domeniului studiat.

 

Accesibilitatea tinerilor pe piața muncii

Proiectul, după cum susține prof. Maria Teodoreanu, va genera un efect pozitiv pe termen lung pentru grupul țintă, prin dezvoltarea abilităților interpersonale și competențelor specifice și practice direct la angajatori, care să le permită accesul pe piața muncii.

În plus, prin dezvoltarea de medii de practică inovative și a unui sistem informațional bidirecțional, stabil și de încredere între agenții economici și unitatea de învățământ, proiectul contribuie la creșterea șanselor tinerilor din generațiile viitoare de la aceeași specializare sau de la specializări apropiate la o educație de calitate, care să-i pregătească și să le faciliteze angajarea.

„Beneficiile proiectului vor fi cunoscute și multiplicate și în afara grupului țintă sau a unității de învățământ sprijinite, atât prin intermediul rețelei de parteneri și de colaboratori, a evenimentelor dedicate, cât și a altor programe de formare, desfășurate și popularizate în afara proiectului”, a completat prof. Teodoreanu. Informații suplimentare: Colegiul Tehnic ,,Petru Mușat” Suceava, str. Calea Unirii, nr. 15 , persoană de contact, prof. Maria Teodoreanu, e-mail: teodoreanum@yahoo.com.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 181 de elevi de la Colegiul Tehnic ,,Petru Mușat” vor învăța o meserie la locul de muncă.
 Vizualizări articol: 1213 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
181 de elevi de la Colegiul Tehnic ,,Petru Mușat” vor învăța o meserie la locul de muncă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei