Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 aug 2020 - Anul XXV, nr. 198 (7503)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atenționare

Cătălina Vartic: ”DSP Suceava crede că pandemia ia pauză de vineri până luni”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidatul Partidului Ecologist Român - filiala Suceava pentru președinția  Consiliului Județean, Cătălina Vartic, a atras atenţia asupra faptului că de ceva vreme proaspetele mămici din Suceava trăiesc o dramă de proporții din cauza proastei administrări a problemei sănătății publice. Cătălina Vartic a arătat că potrivit mai multor surse locale, nou-născuții pot fi separați de părinți, chiar și câteva zile la rând, pentru că DSP Suceava nu procesează suficient de repede testele pentru depistarea Covid-19.

Vartic a spus că pe lângă întârzierile frecvente în procesarea acestor teste, adesea intervine și rea-voința autorităților, care au închis DSP-urile pe perioada weekendului. “Cu alte cuvinte, o tânără mamă care naște vineri, după ora patru, are toate șansele să nu își vadă copilul până, cel mai devreme, luni dimineața.

Toate aceste lucruri contravin instrucțiunilor publice lansate de OMS care recomandă alăptarea fătului încă de la primele ore de viață și care încurajează continuarea alăptării, în condiții speciale, chiar în cazul mamelor infectate cu Covid-19. De altfel, ideea separării mamelor suspecte sau confirmate ca fiind infectate cu Covid-19 de copiii nou-născuți este, în sine, o decizie cel puțin discutabilă, care contravine direct recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății privind alăptarea. Conform unei campanii publice de informare a OMS, tinerele mame ar trebui să fie ajutate să alăpteze și să petreacă cât mai mult timp cu nou-născuții, chiar dacă suferă de simptome provocare de coronavirus”, a declarat candidatul PER Suceava pentru șefia județului. Cătălina Vartic a mai adăugat că în fața reclamațiilor din ce în ce mai dese ale familiilor din Suceava, autoritățile continuă să rămână surde. Ea a mai spus că DSP Suceava nu doar că se închide în weekend ca și când situația națională ar fi una normală, dar a rămas, deja, de două ori fără nici un fel de consumabil necesar efectuării testelor pentru depistarea Covid.

“Pe zi ce trece asistăm la încă o bătaie de joc la adresa cetățenilor din Suceava. Fiecare săptămână aduce încă o problemă care este creată de proasta gestionare sau de nepăsare. Politizarea fără precedent a tuturor instituțiilor din județul nostru creează drame. Situația de la Spitalul Județean a devenit o pată pe numele județului din cauza politizării excesive”, a precizat liderul PER Suceava, care a amintit că atunci când și-a lansat candidatura la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava a vorbit despre depolitizare. “Ceea ce am spus în fața întregii prese județene reprezintă angajamentul meu luat în fața sucevenilor: voi depolitiza educația și sănătatea, nu voi numi la nivel județean oameni pe criteriul folosit până acum, apartenența la un grup sau altul de interese! Nu voi tranzacționa nici un post care ar reveni Partidului eEcologist în urma unor înțelegeri și negocieri, voi încuraja meritocrația și competiția.

Este momentul să ne trezim, să vedem realitatea în care trăim și să alegem în consecință!”, a încheiat Cătălina Vartic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cătălina Vartic: ”DSP Suceava crede că pandemia ia pauză de vineri până luni”.
 Vizualizări articol: 1109 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Cătălina Vartic: ”DSP Suceava crede că pandemia ia pauză de vineri până luni”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei