Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 aug 2020 - Anul XXV, nr. 196 (7501)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri

Secția ATI-Covid a Spitalului Suceava s-a ocupat și a fost extinsă cu încă 5 locuri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul mare de pacienți cu forme severe de Covid-19 din Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a obligat unitatea medicală să extindă secția ATI-Covid cu încă 5 locuri. Managerul spitalului, dr. Alexandru Calancea, a declarat că joi dimineață, din totalul celor 579 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 187 erau diagnosticați cu Covid-19, 93 pacienți se aflau în zona tampon și 299 pacienți erau cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 187 pacienți diagnosticați Covid-19, 102 prezintă forme medii ale bolii, 66 forme ușoare, iar 19 pacienți cu forme grave se aflau internați în secția ATI, dintre care cinci erau ventilați mecanic. Secția ATI-Covid are 20 de paturi, din acest motiv în urmă cu trei zile s-au luat măsuri de extindere cu încă două saloane pentru terapie intensivă Covid, pe același palier, cu restrângerea zonei tampon, în care pacienții așteaptă rezultatul testului Covid.

Pentru comparație, la spitalele din București situația paturilor ATI echipate pentru bolnavii grav de Covid-19, conform secretarului de stat Horațiu Moldovan, este următoarea: Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” – 18 paturi, Spitalul Militar ROL2 - 16 paturi, Spitalul Județean Ilfov - 15, Spitalul Clinic „Carol Davila” – 10, Spitalul Clinic „Victor Babeș” – 9, Institutul Național de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” – 7, Spitalul Clinic Colentina – 3, Maternitatea Bucur – 2, Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului “Alessandrescu-Rusescu” (pediatrie) – 2, Spitalul Universitar de Urgență Elias (spitalul modular „Dăruiește Viața”) - 12 paturi nefuncționale, în așteptare de personal. Cu cele 25 de paturi ATI-Covid pe care le are, Spitalul de Urgență Suceava se situează pe o poziție onorabilă față de spitalele clinice și institutele naționale de boli infecțioase.

Dr. Calancea a mai spus că pavilioanele de la Boli Infecțioase și Pneumologie sunt ocupate la capacitate maximă, astfel încât a fost deschis pentru pacienți Covid și pavilionul de la Dermatologie. „Toate cazurile cu forme moderate și severe de Covid din județ sunt trimise la noi; internăm zilnic un număr mare de pacienți și mă îngrijorează că mulți vin pozitivi din concediu și de la petreceri”, a declarat dr. Calancea.

De asemenea, spitalul se confruntă cu o situație neașteptată, în sensul că circa jumătate dintre pacienții care după 10 zile de internare ar putea să plece acasă refuză să o facă, fie din cauza faptului că nu au condiții de izolare, fie pentru că le este teamă să părăsească spitalul până când au rezultat negativ la testare.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 7 persoane diagnosticate cu Covid-19, în același interval de timp fiind externate 22 persoane declarate vindecate.

La Spitalul Municipal Rădăuți joi erau internați 67 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, conform informării de presă transmise de Prefectura Suceava.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări. 

Numărul total de persoane testate până în prezent în județul Suceava este de 39.734, în ultimele 24 de ore fiind testate 493 de persoane.

Joi, se aflau în carantină 458 de persoane care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2 și persoane care au sosit din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat. De asemenea, în izolare la domiciliu se aflau 94 de persoane diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării.  

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ-teritoriale, din cele 114 localităţi ale judeţului 36 nu au nici un caz de infecție Covid-19 în evoluție, 31 au câte un caz în evoluție, 23 au sub cinci cazuri în evoluție, 15 au sub zece cazuri în evoluție, iar 9 au peste zece cazuri în evoluție.

Joi, în județul Suceava erau înregistrate 366 de cazuri de infecție Covid-19 în evoluție.

Conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului se înregistrează 4.128 de persoane declarate vindecate.

În cursul zilei de 19 august a.c., polițiștii au desfășurat activități în context Covid-19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 417 persoane și 55 de societăți comerciale. Nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale și nici nu au fost constatate infracțiuni privind nerespectarea măsurilor de protecție individuală sau neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr. 55/2020.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Secția ATI-Covid a Spitalului Suceava s-a ocupat și a fost extinsă cu încă 5 locuri.
 Vizualizări articol: 936 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Secția ATI-Covid a Spitalului Suceava s-a ocupat și a fost extinsă cu încă 5 locuri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei