Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 aug 2020 - Anul XXV, nr. 196 (7501)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

O altă nenorocire

Gospodăria familiei tânărului accidentat mortal de Revelion, distrusă de flăcări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un puternic incendiu izbucnit miercuri după prânz la un adăpost de animale dintr-o gospodărie a satului Liteni din comuna Moara a cuprins și casa familiei, greu încercate pentru a doua oară în ultimele luni. După ce fiul lor s-a stins în noaptea de Revelion, fiind accidentat mortal de un autoturism al cărui șofer a fugit de la locul faptei, incendiul devastator izbucnit ca din senin i-a lăsat acum pe cei doi soți și fără acoperiș deasupra capului.

Focul a fost anunțat în jurul orei 14.15 de către o femeie care a văzut vâlvătaia pornită din adăpostul de animale al familiei Parașteac. La fața locului a fost solicitată intervenția pompierilor, care în scurt timp au ajuns cu trei autospeciale de stingere de la Detașamentul de Pompieri Suceava. La sosirea echipajelor, ardeau generalizat anexele gospodărești și acoperișul casei, cu pericol de propagare la imobilele din jur. După circa 4 ore de intervenție incendiul a fost lichidat, nu înainte de a distruge adăpostul de animale și anexe gospodărești, construite din lemn și învelitoare din azbociment, pe o suprafață de aproximativ 150 metri pătrați. Au mai ars acoperișul casei pe 80 de metri pătrați, circa 3 tone de plante furajere și 3,5 tone de cereale. S-au degradat bunuri de uz casnic, aparate electrocasnice, materiale textile, elemente de tâmplărie din PVC, planșeul, pardoseala și pereții locuinței, iar în incendiu a pierit și un cal.

Cercetările efectuate de pompieri după lichidarea ultimelor focare au stabilit că incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect din interiorul adăpostului de animale.

 

O nenorocire s-a abătut asupra aceleiași familii în noaptea de Revelion, când și-au pierdut fiul într-un accident rutier

Din păcate, asupra familiei Parașteac s-a mai abătut o nenorocire în urmă cu aproape 8 luni de zile, atunci când fiul lor de numai 23 de ani a fost omorât în drum de o mașină, când sărbătorea cu prietenii venirea Anului Nou. Drama s-a consumat în noaptea dintre ani, când George Parașteac, de 23 de ani, a ieșit în stradă cu prietenii cu care petrecea Revelionul într-un bar din Liteni, cu artificii și șampanie. În acel momentun autoturism condus cu viteză foarte mare a intrat în plin în tânărul de 23 de ani, care a fost proiectat circa 30 de metri, fără a avea vreo șansă de supraviețuire.

Șoferul care a provocat nenorocirea și-a continuat drumul în mare viteză, în urma informațiilor culese de la martori fiind depistat a doua zi. Vasile Troia, în vârstă de 21 de ani, din comuna Berchișești, care avea permis de conducere doar de o lună de zile, a fost atunci reținut și trimis apoi în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de ”ucidere din culpă” și ”părăsirea locului accidentului”. Procesul se află în derulare la Judecătoria Suceava, dar până la această oră nu s-a judecat nici un termen. Acest lucru indică faptul că și despăgubirile care se cuvin familiei îndoliate vor întârzia cel puțin un an de zile.

Conducerea Primăriei Moara încearcă acum să le ofere celor din familia Parașteac un ajutor în bani sau materiale de construcție, pentru a-și ridica o nouă locuință.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gospodăria familiei tânărului accidentat mortal de Revelion, distrusă de flăcări.
 Vizualizări articol: 1231 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gospodăria familiei tânărului accidentat mortal de Revelion, distrusă de flăcări0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei