Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 aug 2020 - Anul XXV, nr. 196 (7501)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vizită în teren

Flutur consideră că lucrările la conducta de gaz spre Vatra Dornei pot fi finalizate înainte de termenul din contract

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a declarat mulțumit de ritmul lucrărilor la conducta de gaz metan de la Pojorâta spre Vatra Dornei, considerând că acestea ar putea fi finalizate înainte de termenul stabilit prin contract. Gheorghe Flutur a inspectat șantierul acestei magistrale de gaz, împreună cu primarul din Vatra Dornei, Ilie Boncheș. Flutur a amintit că lucrările sunt finanțate de Guvernul României, prin Transgaz, investiția fiind de 16 milioane de lei, termenul contractual de finalizare fiind semestrul doi al anului viitor. El a spus că această magistrală va avea o lungime de 26 de kilometri, iar gazul metan va însemna dezvoltarea municipiului Vatra Dornei. Președintele CJ Suceava a spus că firma care realizează lucrările a reușit să construiască deja trei kilometri de conductă, prin pădure, într-o zonă greu accesibilă. „Sunt zone în care se lucrează pentru care actualul Guvern a trebuit să dea două hotărâri pentru scoaterea terenului din circuitul forestier și agricol. Lucrările au început, numai că au fost chinurile facerii pentru acest proiect. Mulți au promis. În primul meu mandat de președinte de Consiliu Județean s-a finanțat de la Frasin spre Câmpulung Moldovenesc, până la Pojorâta. Și Câmpulungul are gaz metan. Nu s-a mai făcut nimic o bună perioadă de timp, iar anul acesta în luna martie Guvernul nostru a dat aceste două hotărâri pentru a da liber la acest traseu”, a explicat șeful administrației județene.

Flutur a adăugat că aceasta este o investiție așteptată de dorneni și a ținut să-l felicite pe primarul Ilie Boncheș pentru demersurile făcute, împreună cu el, pentru deblocarea acestui proiect. Gheorghe Flutur a arătat că într-o primă etapă, în Vatra Dornei vor fi aproximativ 7.000 de beneficiari de agent termic ce va fi furnizat de centrala termică pe gaz metan care a fost construită deja în municipiu. „Această conductă deschide tot bazinul Dornelor și va fi un braț care va merge spre Borșa, în Maramureș. Se închide astfel un inel, pentru a nu mai fi probleme cu presiunea gazului când temperaturile sunt scăzute”, a mai precizat Flutur.

 

Flutur vrea dublarea numărului de locuitori ai județului care să fie racordaţi la gaz metan

Gheorghe Flutur a mai adăugat că un proiect important pentru următorul mandat va fi dublarea numărului de suceveni care să fie racordaţi la rețelele de gaz metan. Flutur a amintit că actualul Guvern a negociat cu Comisia Europeană o sumă de un miliard de euro pentru următorii ani pentru extinderea rețelelor de gaze naturale. El a spus că deja în județ sunt 37 de primării care au documentația finalizată pentru proiecte de gaz metan. „Și vreau să spun ceva răspicat. Există o campanie justificată, intitulată <Stop defrișărilor de păduri>. Aceasta se poate spune când omului îi dai sursă alternativă de încălzire, iar gazul metan dus la populație pentru încălzire înseamnă stop defrișări și limitarea tăierilor”, a spus președintele CJ Suceava.

De asemenea, el a spus că după finalizarea conductei de gaz metan, zona Dornelor va deveni mai atractivă pentru investitori. La rândul său, primarul Ilie Boncheș i-a mulțumit lui Gheorghe Flutur pentru faptul că a fost alături de dorneni pentru deblocarea acestui proiect. Ilie Boncheș a precizat că finalizarea acestei conducte va însemna dezvoltarea municipiului Vatra Dornei, dar și crearea de noi locuri de muncă prin atragerea de investitori. În acest sens, Flutur a adăugat că pe lângă acest proiect, în Vatra Dornei se realizează sau urmează să înceapă mai multe proiecte importante pentru dezvoltarea infrastructurii. „Pentru Vatra Dornei discutăm la Ministerul Transporturilor despre centura ocolitoare, care evaluată într-o primă fază costă peste 120 de milioane de euro, cu cele două tuneluri, cu un pod la Argestru și cu ieșire la podul Alunului, dincolo de localitatea Roșu, o investiție făcută pe bani europeni”, a adăugat Flutur. El a spus că la această investiție se adaugă gazul metan, lucrările de extindere a rețelelor de apă și canalizare, îndiguirile râurilor Bistrița și Dorna, iluminatul public, dar și proiectele promovate de primarul Ilie Boncheș, iar toate acestea înseamnă dezvoltare pentru municipiul Vatra Dornei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur consideră că lucrările la conducta de gaz spre Vatra Dornei pot fi finalizate înainte de termenul din contract.
 Vizualizări articol: 1148 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Flutur consideră că lucrările la conducta de gaz spre Vatra Dornei pot fi finalizate înainte de termenul din contract1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei