Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 aug 2020 - Anul XXV, nr. 194 (7499)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Nereguli

Șoferul unui camion cu lemne oprit la Rădăuți, în urma unei sesizări la 112, a refuzat cântarul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un nou caz de camion cu lemne care părea a fi supraîncărcat, cu material lemnos ce depășea conturul semiremorcii, a fost sesizat la Poliția municipiului Rădăuți, prin 112, în noaptea de luni spre marți, autovehiculul greu fiind tras pe dreapta de polițiști. De această dată apelul la 112 a venit de la un bărbat care nu a dorit să-și decline identitatea. Echipajul de poliție a interceptat autovehiculul pe strada Ion Nistor din Rădăuți și a solicitat telefonic prezența unui echipaj al Inspectoratului de Stat pentru Control în Transporturi Rutiere (ISCTR) Suceava, pentru ca vehiculul greu să fie cântărit. ISCTR a comunicat că nu are disponibil echipaj pe timp de noapte, astfel că autocamionul a rămas sub paza unui echipaj al Poliției Locale, în Rădăuți.

Marți dimineață, când echipa de control a ISCTR a ajuns la fața locului, șoferul a comunicat că refuză că urce mașina cu lemne pe cântar. El a uzat de acest drept pe care legea îl oferă, însă asta nu înseamnă că a scăpat prea ușor. Pentru că a refuzat cântarul, șoferul a încasat o amendă de 6.000 de lei de la ISCTR Suceava, plus o amendă de 1.000 de lei pentru că încărcătura depășea lungimea remorcii.

Mai mult, inspectori ISCTR Suceava și polițiștii au ridicat plăcuțele de înmatriculare ale mașinii și au solicitat la fața locului Garda Forestieră Suceava, pentru inventarierea lemnului și stabilirea provenienței. Conform legii, șoferul urma să își reia cursa doar cu o încărcătură care să se încadreze în limitele admise.

Deși aceste camioane cu lemne au fost intens verificate în ultimele săptămâni, în special datorită sesizărilor făcute de activistul de mediu Daniel Bodnar, care le-a urmărit consecvent în trafic, și s-au dat și multe amenzi, multe transporturi circulă încă departe de legalitate, distrugând drumurile și punând în pericol evident siguranța rutieră.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șoferul unui camion cu lemne oprit la Rădăuți, în urma unei sesizări la 112, a refuzat cântarul.
 Vizualizări articol: 1257 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Șoferul unui camion cu lemne oprit la Rădăuți, în urma unei sesizări la 112, a refuzat cântarul5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei