Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 aug 2020 - Anul XXV, nr. 191 (7496)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tentativă de omor

O ceartă pornită de la o iapă s-a lăsat cu 7 ani de închisoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tribunalul Suceava a dat recent condamnarea într-un caz de tentativă de omor petrecut în toamna anului 2017. Un bărbat care și-a înjunghiat cu un cuțit un vecin a fost condamnat la 7 ani de detenție. Cei doi s-au luat la ceartă în condițiile unui conflict mai vechi, însă ”fitilul” care a declanșat agresiunea a fost legat de o iapă a victimei, lăsată la păscut în apropiere de locuința celui care a comis atacul virulent, care putea să ducă la moartea vecinului. Decizia Tribunalului Suceava nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, cei care au trimis acest dosar în instanță, au prezentat pe scurt, la solicitarea Monitorului de Suceava, ce s-a întâmplat în ziua agresiunii, 27 octombrie 2017.

Agresorul și victima sunt vecini într-o comună din zona montană a județului. Inculpatul, Ionel Checheriță, și victima, Voidinel B., nu se înțelegeau de la o vreme din motive pe care nu le-au putut explicat prea clar anchetatorilor.

În acea zi, bărbatul care avea să fie înjunghiat și-a dus vaca și iapa la păscut, ultima în dreptul imobilului inculpatului. Seara, victima s-a dus să-și recupereze animalele și, așa cum este adesea obiceiul la țară, a făcut o pauză la o crâșmă, unde a consumat alcool. Tot la crâșmă a ajuns și inculpatul, fiecare consumând o cantitate de alcool.

Pe drumul spre casă, cei doi s-au întâlnit și s-au luat la ceartă. Bărbatul care avea să fie înjunghiat nu a mai găsit iapa în locul în care o lăsase, moment în care, a rezultat din anchetă, a început să-i reproșeze vecinului că i-a furat cabalina. Ionel Checheriță și-a ieșit din fire și a devenit în scurt timp violent. El a scos un cuțit și l-a lovit de mai multe ori pe Voidinel B., ”cu intenția clară de a-i suprima viața”, a concluzionat procurorul criminalist care s-a ocupat de caz.  

Bărbatul înjunghiat a petrecut 10 zile în spitalul din Câmpulung Moldovenesc și la Spitalul Județean Suceava, cu leziuni grave prin înjunghiere. Leziunile au necesitat un total de aproximativ 25 de zile de îngrijiri medicale. Deși tăieturile nu au pus în primejdie directă viața victimei, fapta a fost încadrată la tentativă de omor având în vedere cum a acționat inculpatul, cu un cuțit și cu lovituri spre zone vitale ale corpului.

Tribunalul Suceava l-a mai obligat pe inculpat să achite victimei despăgubiri materiale și morale de aproape 60.000 de lei, plus cheltuieli de spitalizare.

Decizia Tribunalului Suceava a fost atacată cu apel atât de inculpat, cât și de victimă, condiții în care verdictul final urmează a fi dat de Curtea de Apel Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O ceartă pornită de la o iapă s-a lăsat cu 7 ani de închisoare.
 Vizualizări articol: 1501 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O ceartă pornită de la o iapă s-a lăsat cu 7 ani de închisoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei