Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 aug 2020 - Anul XXV, nr. 191 (7496)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din cauza pandemiei

Deputatul USR Daniel Popescu propune amânarea alegerilor locale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul USR, câmpulungeanul Daniel Popescu, propune amânarea alegerilor locale programate pentru data de 27 septembrie 2020. Daniel Popescu a spus că organizarea alegerilor la această dată reprezintă un act de iresponsabilitate totală, având în vedere numărul crescut de cazuri de coronavirus din România. Popescu a precizat că dinamica răspândirii Covid-19 arată faptul că România are, în ultima perioadă, o medie de peste 1.000 de cazuri, iar situația nu pare să se îmbunătățească. „Faptul că statisticile arată că peste 33% din români au dubii cu privire la existența virusului, iar 12% îl consideră drept o invenție ne transmite, de fapt, un semnal despre percepția românilor asupra mesajului pe care reprezentanții statului reușesc să îl transmită. Mulți dintre români s-au relaxat prea tare, tocmai pentru că autoritățile pun accent pe factorul politic, în loc să se concentreze pe criza din sănătate și pe implicațiile pe care acest virus le aduce în toate celelalte planuri: social, economic, educațional”, a precizat deputatul USR.

El a subliniat faptul că există cel puțin trei riscuri grave ale organizării alegerilor în 27 septembrie, primul dintre acestea fiind creșterea numărului de decese cauzate de noul coronavirus, ca urmare a creșterii îngrijorătoare de infectări cu SARS-COV-2. „Fiecare membru din secția de votare este un factor de transmitere a virusului. De exemplu, pe lângă miile de votanți care vor trece pragul secțiilor de votare, cine și în ce condiții va prelua și număra buletinele de vot ale persoanelor infectate sau aflate în izolare și carantină? Cine își asumă responsabilitatea pentru decesele cauzate de infectarea cu noul coronavirus la alegerile locale?”, a întrebat Daniel Popescu.

El a adăugat că un alt risc ar fi fraudarea alegerilor, el precizând că dreptul la vot este unul constituțional pe care îl au și persoanele în carantină și izolare, inclusiv bolnavii de COVID-19. Deputatul USR s-a întrebat ce garanții există că „baronii locali și primarii” nu vor frauda masiv folosind urna mobilă. Nu în ultimul rând, el a spus că un alt risc este intrarea în colaps a sistemului medical din România, cauzată de creșterea numărului de infectări cu noul coronavirus. „Având în vedere actualul cadru epidemiologic, lipsa de transparență a Guvernului, consider că organizarea alegerilor din 27 septembrie reprezintă un act de iresponsabilitate totală”, consideră Daniel Popescu, care a mai adăugat că perioada de campanie și ziua voturilor ar putea conduce la o adevărată catastrofă pentru România. Deputatul USR a subliniat faptul că sănătatea oamenilor trebuie să primeze, „oricât de mult ne-am dori să schimbăm conducerile din multe primării și consilii județene din țară”.

El a solicitat responsabilitate maximă din partea președintelui României, a Guvernului și a clasei politice „aflată la butoane”. Daniel Popescu a declarat că lupta trebuie să fie concentrată exclusiv pe scoaterea țării din criza sanitară și din cea economică. „Măsura amânării alegerilor până la o dată în care acest proces s-ar putea desfășura în condiții de maximă siguranță, pentru a da legitimitate liderilor locali și regionali, nu poate fi considerat decât un act firesc, responsabil și de bună credință în raport cu cetățenii acestei țări”, a încheiat Daniel Popescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul USR Daniel Popescu propune amânarea alegerilor locale.
 Vizualizări articol: 1292 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul USR Daniel Popescu propune amânarea alegerilor locale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei