Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 aug 2020 - Anul XXV, nr. 190 (7495)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Înfiorător

Tatăl și unchiul unei fete, trimiși în judecată pentru că ar fi violat copila de când aceasta avea 10 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cazurile de agresiune sexuală asupra copiilor care ies la iveală în județul nostru șochează de o manieră incredibilă, mai ales că este vorba de abuzuri din partea celor din familie. Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei a trimis în judecată recent doi bărbați într-un dosar de viol. Este vorba de tatăl și de unchiul din partea mamei al unei fetițe care ar fi fost obligată să întrețină relații sexuale din jurul vârstei de 10 ani. Din cercetări a rezultat că fata a întreținut relații sexuale cu trei indivizi, tatăl, unchiul și prietenul ei. Ultimul este trimis în judecată doar pentru infracțiunea de act sexual cu un minor, pentru că în cazul lui nu s-a putut dovedi violul.

 

Fata a fost preluată de urgență de cei de la Protecția Copilului, existând suspiciunea că este însărcinată 

Pe data de 10 mai 2019, fata, care nu împlinise atunci încă 13 ani, dintr-o comună limitrofă municipiului Vatra Dornei, a fost internată în regim de urgenţă la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a copilului abuzat, neglijat sau exploatat din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Suceava, la solicitarea Poliţiei municipiului Vatra Dornei. 

Fata a fost ridicată de urgenţă de acasă, în condiţiile în care exista inclusiv suspiciunea că este însărcinată în urma abuzurilor sexuale. Din fericire, în urma testului de sarcină şi a rezultatelor de la Serviciul Judeţean de Medicină Legală a reieşit faptul că aceasta nu era însărcinată, însă a fost confirmat cert faptul că a fost abuzată sexual. Polițiștii judiciariști dorneni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, au demarat cercetări destul de ample în acest caz, pentru a se convinge de vinovăția celor acuzați.

 

Tatăl și unchiul, trimiși în judecată sub măsura controlului judiciar

Fata a povestit cu lux de amănunte cum tatăl ei și un frate al mamei au profitat de ea de când avea aproximativ 10 ani.

S-a ajuns inclusiv la testul poligraf, unde cei doi au ieșit nesinceri. Coroborat și cu alte mijloace de probă, anchetatorii au ajuns la concluzia că faptele se confirmă. Totuși, s-a decis ca cei doi să fie lăsați în libertate, sub control judiciar. După ceva mai bine de un an de cercetări, procurorii au dispus recent trimiterea în judecată pentru viol a celor doi, tatăl, Gheorghe Dănuț S., și unchiul, Gavril Petru B. (pentru protecția fetei aflate într-o situație foarte delicată nu intrăm în alte detalii legate de identificare).

Această măsură s-a luat și în condițiile în care fata a rămas de anul trecut în grija statului, într-un centru de minori, și nu mai are nici o legătură cu cei doi. 

Judecătorii sunt cei care se vor pronunța asupra vinovăției celor doi, însă polițiștii judiciari care s-au ocupat de caz sunt convinși de faptul că aceștia au abuzat fata.

Procesul în care cei doi vor fi judecați pentru viol a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Vatra Dornei, iar până la o decizie definitivă a instanțelor de judecată cei doi se bucură de prezumția de nevinovăție.

 

Violatorul unei fetițe de 7 ani, 20 de ani de pușcărie

Polițiștii de la Vatra Dornei s-au implicat foarte serios în ultimii ani în cazurile în care la urechile lor au ajuns informații legate de posibile abuzuri sexuale în familie, ale copiilor. Poate și de aceea din zona de munte a județului au ieșit la iveală mai multe cazuri șocante.

Un alt caz care a șocat a fost cel al lui Victor Costel Anton, un individ care a și încasat o pedeapsă record – 20 de ani de închisoare.

Bărbatul condamnat mai avea la activ o condamnare la 9 ani de închisoare pentru pedofilie şi a trăit în ultimii ani în concubinaj cu o femeie care are o fiică, tot într-o comună limitrofă Dornei. Această fetiţă a fost abuzată sexual de bărbat de la vârsta de 7 ani.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei l-au trimis în judecată pe Victor Costel Anton pentru infracţiunea de viol în formă continuată, având date despre comiterea a cel puţin 60 de acte sexuale, de la sfârşitul anului 2013, până înainte de Crăciunul anului 2018.

 

A recunoscut că făcea sex cu fetița, însă a declarat că aceasta își dorea

Atunci, minora, care nu împlinise încă 14 ani, s-a plâns unei colege de şcoală şi i-a spus prin ce trece de câţiva ani. Informaţia a ajuns şi la urechile poliţiştilor judiciarişti dorneni, care au tratat serios datele şi au aflat informaţii şocante. Prima a fost că bărbatul mai are la activ o condamnare la 9 ani de închisoare pentru pedofilie.

Din cercetările poliţiştilor dorneni a rezultat că individul a constrâns-o pe minoră fizic şi moral la acte sexuale repetate. Acestea aveau loc periodic, individul profitând de faptul că fata locuia în casa lui.

Procurorii au mai arătat că inculpatul a recunoscut în principiu săvârşirea faptelor, dar a susţinut în mod repetat că minora chiar şi-ar fi dorit activitatea sexuală, în ciuda vârstei fragede pe care o avea la acel moment. Este evident că o astfel de afirmaţie nu avea cum să aibă vreun fundament, având în vedere vârsta copilei. 

Judecătorii au reacționat cu o pedeapsă pe măsură – 20 de ani de închisoare, rămasă între timp definitivă.

Acestea nu sunt din păcate singurele cazuri recente de abuzuri sexuale asupra copiilor, din zona Vatra Dornei, anchetate și finalizate cu condamnări. Nu vom mai relua însă și alte cazuri traumatizante.

Cert este că astfel de fapte inimaginabile apar periodic în județ, ultimul fiind cel al pastorului de la Dolhești, care este arestat sub acuzația că și-a abuzat sexual patru dintre fiice, iar pe una a violat-o în mai multe rânduri.

În acest caz, inculpatul va fi judecat pentru viol, agresiune sexuală, dar și rele tratamente aplicate minorului, ultima infracțiune fiind legată de faptul că minorii, în special băieții, erau puși la munci grele și pedepsiți inuman dacă se împotriveau.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tatăl și unchiul unei fete, trimiși în judecată pentru că ar fi violat copila de când aceasta avea 10 ani.
 Vizualizări articol: 3086 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tatăl și unchiul unei fete, trimiși în judecată pentru că ar fi violat copila de când aceasta avea 10 ani5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei