Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 aug 2020 - Anul XXV, nr. 182 (7487)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ce se întâmplă?

Dosarul omorului fostului viceprimar din Moara, Zamfir Barbă, o enigmă totală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dosarul în cazul omorului în care victimă a fost Zamfir Barbă, fostul viceprimar al comunei Moara, este un adevărat ou fierbinte. Și aşa a fost de la bun început, iar ultimele evenimente nu fac decât să confirme că unele lucruri nu sunt clare și posibil să fie și o serie de nereguli din timpul anchetei derulate de procurorul criminalist. Ieri, magistrații de la Curtea de Apel Suceava au decis să repună pe rol dosarul, urmând ca la termenul de pe 1 septembrie să fie solicitate relaţii organelor de urmărire penală cu privire la locul şi starea probelor ridicate cu ocazia efectuării cercetării la faţa locului din data de 4 aprilie 2018, conform procesului-verbal întocmit. Practic, judecătorii au dubii în acest dosar, iar acest lucru s-a văzut și în urmă cu câteva săptămâni, când s-a ajuns la un complet de divergență. Mai exact, completul de judecată format din doi magistrați nu s-a putut pune de acord asupra unei soluții și a fost cooptat un al treilea judecător care trebuia să încline balanța. Numai că nici al treilea judecător nu s-a lămurit, iar acum dosarul va avea nevoie de alte termene de judecată pentru a se stabili un verdict.

Principalul suspect în acest dosar este Cristinel Nicolae Drăgoi, care la prima instanță, Tribunalul Suceava, a fost condamnat la o pedeapsă de 20 de ani de închisoare. În plus, Drăgoi a fost obligat să achite 150.000 de lei cu titlu de daune morale și 21.376 de lei cheltuieli judiciare. Nemulțumit de soluție, bărbatul a atacat-o la Curtea de Apel Suceava.

 

Cum a fost omorât fostul viceprimar

Zamfir Barbă, în vârstă de 53 de ani, fost viceprimar la Moara, a fost găsit mort, înjunghiat în gât, în dimineaţa zilei de 4 aprilie 2018, în apropiere de casa sa.

În urma necropsiei s-a stabilit că moartea victimei a fost violentă, aceasta având multiple plăgi tăiate în zona gâtului, dar şi leziuni frontale. Acestea din urmă au fost provocate cel mai probabil cu un bolovan.

În seara precedentă, bărbatul a mers la un bar aflat la câteva sute de metri de casa sa. Acolo a fost văzut stând la masă cu vecinul său Cristinel Nicolae Drăgoi, acum în vârstă de 46 de ani, un individ care obişnuia să muncească cu ziua, cunoscut ca împătimit consumator de băuturi alcoolice. La un moment dat, după lăsarea întunericului, cei doi au plecat împreună spre casele lor, acest detaliu fiind surprins şi de o cameră de supraveghere video. Ei aveau de parcurs până acasă doar câteva sute de metri. Zamfir Barbă nu a mai ajuns din păcate acasă. Membrii familiei l-au căutat încă din acea noapte, au început să sune la poliţie şi la spital, însă a doua zi dimineaţă un vecin a dat peste trupul neînsufleţit.

Bărbatul a fost înjunghiat la marginea drumului, iar apoi târât într-un beci situat sub o temelie de beton abandonată de pe un teren neîngrădit. Fostul viceprimar nu era cunoscut ca un om conflictual şi nici care să fi avut duşmani.

 

Suspectul s-a declarat nevinovat

După descoperirea crimei, vecinul suspect nu a fost găsit, fiind reţinut de poliţişti la mai bine de 12 ore.

Cristinel Nicolae Drăgoi nu recunoaşte că a comis fapta de omor şi spune că habar nu are cine l-a omorât pe vecinul său.

Bărbatul a mai declarat că a doua zi dimineaţă, când poliţia îl căuta, el a fost plecat la treabă, la muncă cu ziua prin sat, şi nu a fugit.

Drăgoi a recunoscut că a băut împreună cu Zamfir Barbă, în barul din care au plecat împreună spre case, însă nu şi că l-a omorât.

Cristinel Nicolae Drăgoi a fost arestat preventiv, dar ulterior a fost pus în libertate. Dosarul și-a început cursul de judecată la Tribunalul Suceava, dar ulterior a fost trimis la Tribunalul Botoșani pentru că toţi judecătorii de la Secţia Penală a Tribunalului Suceava au formulat cerere de abţinere. În cele din urmă procesul s-a judecat la Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dosarul omorului fostului viceprimar din Moara, Zamfir Barbă, o enigmă totală.
 Vizualizări articol: 3637 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Dosarul omorului fostului viceprimar din Moara, Zamfir Barbă, o enigmă totală5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei