Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 aug 2020 - Anul XXV, nr. 181 (7486)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Curse aeriene

Flutur anunță inaugurarea unui nou zbor extern din Suceava, cel spre Dortmund

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că luni, pe Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” din Suceava a fost inaugurat un nou zbor extern, respectiv cursa aeriană spre Dortmund, în Germania. Zborurile către această destinație sunt operate de compania Wizz Air, cu o frecvență de două zboruri pe săptămână, luni și vineri, cu aterizare la Suceava la ora 16:10 și decolare spre Germania la ora 16:40.

Flutur a subliniat faptul că aceasta este cea de a treia cursă internațională inaugurată într-o lună pe aeroportul sucevean, după Viena și Larnaca. „Continuăm, astfel, să conectăm Suceava și Bucovina cu Europa. Sunt convins că deschiderea acestui zbor va însemna un pas important în atragerea de investiții în zonă și în dezvoltarea turismului”, a precizat șeful administrației județene. Dortmund, situat în Landul Renania de Nord-Westfalia, este cel mai mare oraș al Regiunii Ruhr, fiind un important centru administrativ, comercial și educațional. Gheorghe Flutur a declarat că Dortmund, aflat la mai puțin de 300 km distanță de Bruxelles, Amsterdam și Luxembourg, are accesibilitate spre toate tipurile de transport și infrastructură, astfel că pasagerii din aria de captare a Aeroportului ”Ștefan cel Mare” Suceava vor avea o nouă posibilitate de călătorie, atât din punct de vedere turistic, cât și pentru business.

„Demersurile noastre dau rezultate și sperăm să putem anunța și alte curse”, a mai spus preşedintele CJ Suceava. El a amintit că Aeroportul Suceava va prelua şi zborurile companiei Blue Air de pe aeroportul din Bacău, programate în perioada august-septembrie. Flutur a arătat că este vorba despre şase curse spre Bruxelles, Dublin, Torino, Roma, Milano, Londra. „Reiterez speranța că odată cu această colaborare compania Blue Air va decide să introducă și curse aeriene permanente de pe Aeroportul <Ștefan cel Mare>. De precizat că inaugurarea a trei noi curse aeriene internaționale, la datele care au fost programate dinainte de pandemie, este un indiciu important că județul Suceava este perceput ca un județ sigur, drept pentru care sunt convins că vor veni în scurt timp tot mai mulți investitori, iar Bucovina va continua să devină o destinație turistică din ce în ce mai atractivă. Iar realitatea de zi cu zi arată tuturor că Suceava este un județ cu multe realizări”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a mai adăugat că din anul 2016, atunci când a lansat și Luna Diasporei, numărul de pasageri de pe Aeroportul Suceava a crescut de zece ori. „Şi nu ne oprim aici. Continuăm să ne implicăm în deschiderea de noi curse și să dezvoltăm aeroportul pentru a pune și mai mult în valoare acest atu pentru dezvoltarea județului”, a încheiat Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur anunță inaugurarea unui nou zbor extern din Suceava, cel spre Dortmund.
 Vizualizări articol: 1119 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Flutur anunță inaugurarea unui nou zbor extern din Suceava, cel spre Dortmund2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei