Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 aug 2020 - Anul XXV, nr. 180 (7485)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

În această vară, până acum

Salvamont Suceava a intervenit în ajutorul a 28 de persoane aflate în dificultate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Salvatorii montani suceveni au marcat, la final de săptămână, pe 1 august, ”Ziua Națională a Salvatorului Montan”, odată cu acest moment intrând și în luna în care se așteaptă să aibă și cele mai multe solicitări de pe traseele montane. August este luna concediilor și în general una aglomerată pe traseele montane iar oamenii au o și mai mare înclinație spre munte în această perioadă de pandemie. 

În iunie și iulie, solicitările la care a intervenit echipa Salvamont Suceava au fost destul de numeroase, implicând 28 de persoane aflate în dificultate. Au fost patru intervenții pentru acordarea primului ajutor și transport a unor persoane care locuiesc sau își desfășoară activități sezoniere în zona de munte fără acces auto, șase căutări și recuperări privind 20 de persoane aflate în dificultate, două intervenții pentru acordarea primului ajutor și transportul unor turiști accidentați în masivul Rarău, pe circuitul Pietrele Doamnei, o solicitare pentru recuperarea unui câine blocat într-o carieră de piatră și o alta pentru evaluarea unui versant stâncos în care s-a produs un accident.

Prima zi din august a adus și o primă intervenție din această lună a salvamontiștilor din cadrul Serviciului Public Salvamont Suceava și a celor din Vatra Dornei, pentru recuperarea și acordarea primului ajutor unei persoane rătăcite și ușor accidentate în zona pârâului Gheorghițeni - poiana Gigi Ursu.

Persoana a fost recuperată și transportată la cabana Gigi Ursu, de unde a fost preluată de un echipaj de ambulanță.

Salvamontiștii suceveni se mai laudă cu două reamenajări mai importante făcute recent, pe traseele Zugreni - Giumalău - punct albastru și Zugreni - Pietrosul Bistriței - bandă roșie.

”Având în vedere numărul mare de turiști preconizat în următoarea perioadă, recomandăm abordarea responsabilă a traseelor montane, o pregătire fizică adecvată, informarea în prealabil despre starea traseelor și condițiile meteo.

Și, nu în ultimul rând, dragi iubitori de natură, pentru un munte curat, nu lăsați deșeuri în urmă”!, este mesajul celor de la Serviciul Public Salvamont Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salvamont Suceava a intervenit în ajutorul a 28 de persoane aflate în dificultate.
 Vizualizări articol: 1075 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Salvamont Suceava a intervenit în ajutorul a 28 de persoane aflate în dificultate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei