Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 iul 2020 - Anul XXV, nr. 176 (7481)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Dumitru Mihalescul: Ani de zile PSD a făcut autostrăzi și căi ferate numai pe hârtie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul consideră că românii nu ar trebui să uite prea ușor modul în care au fost păcăliți de guvernele PSD, care promiteau conectarea provinciilor istorice ale țării prin autostrăzi și căi ferate, fără să pună în practică nici un proiect major pentru România.

Dumitru Mihalescul a arătat că ani de zile PSD a făcut autostrăzi și căi ferate doar pe hârtie, în timp ce PNL, anul acesta, a semnat contracte pentru 273 km de autostrăzi, drumuri expres sau variante ocolitoare și va demara până la sfârșitul anului încă 420 de km de drumuri rapide. ,,Unde sunt autostrăzile promise de Ponta, Dragnea, Grindeanu, Tudose sau Dăncilă? Le vede cineva? Acele promisiuni nici măcar pe hârtie nu sunt, pentru că, în atâția ani cât au condus România, cei din PSD nu au fost interesați nici măcar să facă niște proiecte, deși banii au fost asigurați tot timpul prin fondurile europene”, a spus Mihalescul. El a adăugat că, mai mult, PSD a blocat sau a întârziat și proiectele deja demarate de guvernele anterioare, astfel încât la capitolul infrastructură România a ajuns în urma Bulgariei sau Serbiei.

Deputatul PNL a subliniat faptul că infrastructura de transporturi este esențială în dezvoltarea echilibrată a țării, însă Guvernele PSD nu au avut capacitatea să vadă că finalizarea sub guvernarea Boc a autostrăzii București-Constanța a generat o viteză dublă de creștere economică pentru orașul de la malul Mării Negre. „Cu siguranță că și Moldova, dacă ar fi avut drumuri rapide către Capitală sau peste Carpați, nu ar mai fi fost astăzi una dintre cele mai slab dezvoltate regiuni din Uniunea Europeană. Unul dintre cele mai bune lucruri care i s-au întâmplat României a fost alungarea Guvernului PSD la sfârșitul anului trecut. Se vede cu ochiul liber schimbarea majoră care s-a produs de când destinele țării sunt conduse de PNL. Majoritatea proiectelor începute cu mulți ani în urmă au fost deblocate și multe dintre acestea au șansa să fie finalizate chiar anul acesta”, a precizat Dumitru Mihalescul.

El a spus că, mai mult decât atât, Guvernul PNL „nu a mâzgălit” harta țării cu promisiuni înșelătoare, ci a trecut direct la fapte. Dumitru Mihalescul a declarat că în plină criză sanitară și cu un buget „ciuruit de incompetența PSD, Guvernul PNL a semnat contracte de proiectare și execuție pentru 273 km de autostrăzi, drumuri expres sau variante ocolitoare, iar până la sfârșitul anului va mai semna contracte de lucrări pentru încă 420 de km de drumuri rapide”. Deputatul PNL a evidențiat faptul că pentru prima dată în ultimele decenii, mare parte dintre aceste lucrări sunt orientate către Moldova. „Sper din tot sufletul ca aceste proiecte să fie duse la capăt cât mai repede și România să iasă din acel top rușinos al țărilor cu cea mai slabă infrastructură de transporturi din Uniunea Europeană”, a încheiat Mihalescul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dumitru Mihalescul: Ani de zile PSD a făcut autostrăzi și căi ferate numai pe hârtie.
 Vizualizări articol: 1044 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dumitru Mihalescul: Ani de zile PSD a făcut autostrăzi și căi ferate numai pe hârtie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei