Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 iul 2020 - Anul XXV, nr. 174 (7479)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Lucrări

Cea mai extinsă zonă de agrement a Sucevei prinde contur

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noua zonă de agrement din lunca râului Suceava începe să prindă contur, iar constructorul, firma General Construct, și-a exprimat convingerea că până în luna noiembrie se vor finaliza mare parte din lucrări pentru ca în aprilie 2021 totul să devină funcțional. Va fi cea mai extinsă zonă de agrement a municipiului Suceava, care se va întinde pe o suprafață de 15,5 hectare, atât în amonte, cât și în aval de podul de la Bazar.

Ciprian Palaghean, manager de proiect pentru această investiție, ne-a însoțit pe teren și ne-a explicat care este stadiul lucrărilor, dar și faptul că proiectul nu este o greșeală prin prisma faptului că este realizat în albia râului Suceava, într-o zonă inundabilă.

 

Spații de agrement în zone inundabile există și la Dunăre, dar și în străinătate

Una dintre problemele care s-au ridicat recent de o parte dintre suceveni a fost aceea că investiția nu își are rostul într-o zonă care poate fi măturată de ape cu ocazia unor inundații mari. ”Cred că problema s-a pus în mod greșit. Astfel de zone de agrement, destinate petrecerii timpului liber, sunt și pe malurile Dunării, dar și în alte țări din Europa. Și pe acolo se produc inundații și totuși acele zone de agrement au deja zeci de ani de când au fost construite. Singura problemă care se putea ridica este aceea dacă elementele de construcție pe care le realizăm aici, în lunca râului Suceava, ar putea afecta în vreun fel structura de rezistență a podului sau dacă ar putea genera probleme în aval dacă ar fi dislocate, or nu este cazul pentru nici una dintre variante”, a precizat Ciprian Palaghean.

În momentul de față singurele construcții care ar putea fi măturate de apele furioase sunt căile de acces spre albie. Reprezentantul constructorului, firma General Construct, a spus că aceste scări și rampe de acces destinate bicicliștilor și persoanelor cu dizabilități sunt modulare și pot fi demontate în timp foarte scurt, înainte ca valul de viitură să ajungă în zonă.

”Din punctul nostru de vedere, al constructorului, totul va fi în siguranță”, a concluzionat Ciprian Palaghean. Acesta a mai menționat că investiția are girul celor de la Apele Române, aceasta fiind una din condițiile pentru ca proiectul să primească undă verde, iar speculațiile că lucrările au demarat fără toate avizele nu au nici un suport real.

 

Pe suprafețele verzi se vor monta rulouri de gazon

În ceea ce privește lucrările propriu-zise, stadiul acestora este acum la 30-35% și se încadrează în grafic, în ciuda ploilor care au dat de furcă multe zile în această primăvară-vară.

Pentru spațiile de fitness, terenul de tenis de câmp/volei și terenurile de badminton, suprafețele betonate au fost deja turnate. Urmează faza a doua, cea a montării fileurilor și stâlpilor, elemente care vor fi detașabile pentru a putea fi demontate în cazul în care apa râului Suceava își va mări debitul. Pe aceste suprafețe se va aplica o suprafață elastică, așa-numitul tartan.

Între timp, au fost săpate gropile în care vor fi montate rezervoare de mari dimensiuni prin intermediul cărora se vor iriga zonele verzi din această zonă de agrement. Pentru amenajarea spațiilor verzi s-a început aducerea de pământ care să permită montarea rulourilor de gazon, operațiune care va continua și în perioada următoare. Decizia de a se monta gazon în detrimentul însămânțării cu iarbă a fost luată din mai multe rațiuni, printre care cele de ordin estetic, dar și practic, pentru că nu permite prezența dăunătorilor și asigură o creștere uniformă, precum și rezistență la intemperii.

 

Pistele de bicicliști vor permite circulația concomitentă a două persoane

De asemenea, au început lucrările de amenajare a pistelor pentru promenadă și a celor pentru bicicliști. În cele mai multe zone acestea vor avea lățimea suficientă pentru a permite trecerea a doi bicicliști concomitent, excepție urmând să facă zona de tranzit dintre amonte și aval, pe sub podul rutier de la Bazar.

Aproape finalizate sunt și lucrările pentru alimentarea cu energie electrică a viitoarei zone de agrement, urmând să fie montate și spoturi de iluminat cu ramă din material ultrarezistent. În faza finală a proiectului vor fi montate bănci și coșuri de gunoi, care de asemenea vor avea caracter provizoriu, putând fi demontate rapid în caz de necesitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cea mai extinsă zonă de agrement a Sucevei prinde contur.
 Vizualizări articol: 3878 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.13/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.1 din 8 voturi
Cea mai extinsă zonă de agrement a Sucevei prinde contur2.158

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei