Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 iul 2020 - Anul XXV, nr. 169 (7474)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alegeri

Noul Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor va fi ales astăzi, de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române se va reuni în cursul zilei de astăzi într-o ședință de lucru pentru desemnarea prin vot a celui care îi va urma Înaltpreasfințitului Pimen la conducerea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Pentru această funcție pot exista maxim patru candidaturi care vor fi votate prin vot secret de către reprezentanții Sinodului Patriarhal. Două dintre aceste propuneri au fost făcute în urma ședinței Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, care a avut loc în cursul zilei de 11 iulie. Cei care au întrunit cel mai bine condițiile pentru scaunul de slujitor al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, în urma consultării Mitropolitului Teofan cu Adunarea Eparhială, au fost Preasfinţitul Damaschin Dorneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, cel care a realizat în ultimii ani o importantă parte din sarcinile ÎPS Pimen, și Preasfinţitul Calinic Botoşăneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, cel căruia unele surse din Mitropolia Moldovei și Bucovinei spun că i s-a promis de mult timp o episcopie pe care să o păstorească.

În același timp, Sinodul Patriarhal va putea adăuga un al treilea (în rezervă chiar și un al patrulea) nume pe lista candidaților, astfel încât toți candidații pornesc cu șanse egale pentru votul secret. În ședința Sinodului Patriarhal de mâine vor exista cel puțin două tururi de vot, pe buletinul de vot din primul tur fiind trecute numele tuturor celor trei candidați, în ordinea rangului deținut în cadrul Bisericii Ortodoxe Române. În cazul în care niciunul din cei aflați pe buletinul de vot nu va întruni 50% +1 din voturi, se va organiza un al doilea tur de vot, pe buletinul căruia vor fi înscriși doar primii doi candidați, care au obținut cele mai multe voturi în turul întâi.

Chiar dacă PS Damaschin Dorneanul pleacă cu cele mai mari șanse pe plan local, acesta va trebui să treacă de votul Sfântului Sinod. Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților este una dintre cele mai bogate din cadrul Mitropoliei Moldovei și Sucevei și se crede că pe acest scaun va ajunge un episcop care va fi acceptat de către Preafericitul Patriarh Daniel și de către Mitropolitul Moldovei ÎPS Teofan. Clerul și credincioșii Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților trag nădejdea alegerii pe acest scaun a ”păstorului cel mai potrivit, care că-i povățuiască părintește pe drumul mântuirii”, se arată într-un comunicat trimis de conducerea Mitropoliei Moldovei și Sucevei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noul Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor va fi ales astăzi, de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.
 Vizualizări articol: 1488 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Noul Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor va fi ales astăzi, de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei