Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 iul 2020 - Anul XXV, nr. 163 (7468)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Gest

Aparat medical donat de preoţii din Protopopiatul Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada crizei sanitare provocate de noul coronavirus, preoţii din Protopopiatul Fălticeni s-au implicat în numeroase acte caritabile. Ultima activitate, finalizată pe 7 iulie, a avut ca scop achiziţionarea unui concentrator de oxigen, care a fost donat Dispensarului TBC din cadrul Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Municipal Fălticeni, aparat necesar pacienţilor care suferă de probleme pulmonare.

Aşa cum am aflat de la preotul Georgian Rotar, responsabil comunicare în cadrul Protoieriei Fălticeni, acest aparat se adaugă celorlalte şase dispozitive medicale pentru respirat donate de preoţii din Protopopiatul Fălticeni şi care sunt utilizate în Ambulatoriul de specialitate şi în secţiile de pneumoftiziologie, îngrijiri paliative, boli interne şi boli infecţioase din cadrul Spitalului Municipal Fălticeni.

Predarea aparatului a fost făcută de către părintele protoiereu Adrian Dulgheriu, medicul Elena Iftimesei menţionând la primirea donaţiei că aceste aparate medicale sunt foarte utile pentru pacienţii cu boli respiratorii.

„În perioada critică de la începutul stării de urgenţă, în contextul în care şi cadrele medicale au fost infectate cu virusul Covid-19, am avut nevoie în tratarea bolii şi de aceste dispozitive medicale. Este bine-venită această donaţie şi mulţumim tuturor celor care ne sunt alături pentru un act medical de calitate pentru toţi pacienţii din zona Fălticeni”, a declarat dr. Elena Iftimesei.

Părintele protoiereu Adrian Dulgheriu a precizat: “Ne bucurăm că putem fi de ajutor credincioşilor noştri care sunt consultaţi de doamna doctor cu multă dragoste şi acribie. Noi am dăruit un aparat care poate să îi ajute pe cei în suferinţă mai ales în această perioadă. Rugăm pe Bunul Dumnezeu să-i răsplătească doamnei doctor Elena Iftimesei jertfa sa pentru ajutorarea bolnavilor, iar celor aflaţi în suferinţă Dumnezeu să le dăruiască sănătate şi să nu uite că biserica este alături de ei în orice moment. Mulţumim tuturor părinţilor care poartă de grijă credincioşilor lor şi se implică în mod activ în săvârşirea acestor donaţii, care implică eforturi, care nu sunt mici, din partea lor. Toate aceste donaţii sunt ale preoţilor, personal, şi cu ajutorul lui Dumnezeu ele vor continua pentru a împlini cuvântul Scripturii care spune: Bolnav am fost şi M-aţi cercetat (Matei 25, 36)”.

Donaţia se alătură celorlalte activităţi care s-au desfăşurat în perioada stării de urgenţă, de alertă şi carantină pentru unele localităţi, activităţi prin care persoanele vârstnice şi familiile defavorizate au primit cu ajutorul preoţilor alimente, obiecte de igienă şi alte ajutoare. Astfel de activităţi vor continua şi în perioada următoare, ne-a asigurat părintele protoiereu Adrian Dulgheriu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aparat medical donat de preoţii din Protopopiatul Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1482 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Aparat medical donat de preoţii din Protopopiatul Fălticeni5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Buturuga de ”marțipan românesc” Desert fără coacere, extrem de gustos și bogat, acest tort-ruladă uimește de la prima înghițitură: este așa de bun încât am dori pe loc o porție uriașă, dar este atât de consistent încât ne săturăm cu o feliuță de... Citeşte