Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 iun 2020 - Anul XXV, nr. 145 (7450)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atenționare

Dan Cușnir: ”Zona de agrement din albia inundabilă a râului Suceava nu are aviz de la Apele Române”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Organizației Municipale Suceava a PSD, Dan Ioan Cușnir, atrage atenția asupra faptului că zona de agrement care se construiește în albia râului Suceava nu are aviz de la „Apele Române”. Dan Ioan Cuşnir a spus că ultima năzdrăvănie electorală a primarului Ion Lungu și a viceprimarului și Lucian Harșovschi este zona de agrement construită în albia inundabilă a răului Suceava. „În mintea lui Lungu, cu acest proiect ar fi reușit să îi păcălească pe Suceveni pentru a 5-a oară, după 16 ani în care le-a oferit doar promisiuni neonorate și paranghelii electorale în loc de ordine și progres. Dar, așa cum a fost neputincios în a le construi sucevenilor un oraș decent, cu această ocazie a înțeles că în fața naturii chiar și el, Ion Lungu, este neputincios, chiar și într-un an electoral”, a spus Cușnir.

El a spus că ceea ce pare doar o revoltă a naturii este, de fapt, este o nouă încălcare a legii și a legislației din partea conducerii liberale a primăriei. Cușnir a precizat că pentru zona de agrement din albia inundabilă a râului Suceava, Ion Lungu nu a primit avizul de la Apele Române, iar amenajările au demarat pe baza unei „declarații pe proprie răspundere” a acestuia, în condițiile în care nici o societate de asigurări nu și-a asumat preluarea acestui risc din cauza amplasării în albia inundabilă.

„Ion Lungu trebuie să răspundă și în fața legii, nu doar în fața sucevenilor”, a declarat Cușnir. El a amintit și de faptul că actuala conducere liberală a primăriei a amenajat ilegal și pasajul pietonal de lângă bazar, pe sub pod și tot prin albia inundabilă a răului Suceava, fără aviz de la Apele Române. „Acum au recidivat cu amenajarea unei zone de agrement care se duce <pe apa Sâmbetei>, de fapt <pe apa Sucevei>, la orice ploaie mai puternică. Tocmai din acest motiv nu l-au plimbat la sfârșitul săptămânii trecute pe Ludovic Orban și prin albia inundabilă a Sucevei, pentru că în locul violonistei care le-a cântat Balada lui Ciprian Porumbescu la centura Rădăuțiului, în bălțile din albia Sucevei ar fi trebuit să aducă o fanfară care să le cânte Marș Funebru”, a precizat liderul PSD Suceava. El a subliniat că ploi și inundații cum au fost zilele trecute pot reveni în fiecare an, însă pe Ion Lungu și Lucian Harșovschi îi interesează doar anul electoral 2020. Cușnir consideră că Primăria Sucevei ar trebui să fie model de respectare a legii și a legislației, în obținerea avizelor și a autorizațiilor necesare. „Ei le cer sucevenilor să respecte legea și să nu construiască fără autorizație de construire, dar tocmai ei sunt primii care desconsideră legea”, a mai spus Cușnir.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dan Cușnir: ”Zona de agrement din albia inundabilă a râului Suceava nu are aviz de la Apele Române”.
 Vizualizări articol: 2189 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 10 voturi
Dan Cușnir: ”Zona de agrement din albia inundabilă a râului Suceava nu are aviz de la Apele Române”5.0510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei