Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 iun 2020 - Anul XXV, nr. 144 (7449)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Săptămâna trecută

Salvamontiștii au intervenit la trei incidente în zona montană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prima săptămână de vacanță de vară a debutat cu destule incidente în zona montană, Serviciul Public Salvamont Suceava având de intervenit la trei operațiuni de salvare.  

Pe 15 iunie, salvamontiștii au intervenit în urma unui apel prin 112 pentru acordarea primului ajutor și transportul unei victime de 13 ani - fată, lovită de un cal în zona Fundu Moldovei, într-o zonă fără acces auto. La fața locului s-a deplasat echipa de prim răspuns aflată la baza Salvamont din masivul Rarău. Victima a fost găsită conștientă, cu multiple traumatisme, în timp ce i se acordau primele îngrijiri de către asistentul medical de la ambulanța SAJ Suceava. Împreună cu acesta, după evaluarea victimei, s-a trecut la imobilizarea acesteia și transportarea în condiții de siguranță la ambulanță cu targa din dotarea Serviciului Salvamont Suceava, specială pentru salvări montane.

Salvamontiștii au intervenit în aceeași zi pentru evacuarea unui câine blocat într-o zonă de abrupt a unei cariere din Pojorâta. Acțiunea a fost încheiată pe timp de noapte, după ce câinele ciobănesc a fost recuperat cu bine.

Tot pe 15 iunie, la ora 19.30, a urmat o nouă alarmă pentru localizarea și recuperarea unor turiști rătăciți și blocați cu mașina în munții Suhard. Operațiunea s-a încheiat la ora 22.00, după recuperarea celor cinci persoane.

”Salvamontiștii se așteaptă la tot mai multe incidente, dat fiind numărul crescut de turiști, condițiile meteo de care aceștia nu țin cont și lipsa echipamentului adecvat în cazul unora. Pentru o prevenție eficientă, se recomandă informarea prealabilă și echiparea corespunzătoare”, a declarat Voicu Raia, șeful Serviciului Public Salvamont Suceava.

Serviciul Public SALVAMONT Suceava, din cadrul Consiliului Județean Suceava, este dotat cu echipamente de intervenție și de salvare a accidentaților în zona montană, omologate de UIAA și conform recomandărilor CISA-IKAR.

”Singurul impediment cu care ne confruntăm în acțiunile de intervenție îl reprezintă lipsa girofarurilor, care în unele cazuri sunt de importanță vitală, întrucât pe lângă deplasarea cu mijloacele de transport auto unde s-ar putea recupera un timp vital, salvatorii montani au de efectuat distanțe în zone greu accesibile unde deplasarea este posibilă doar pe jos până la locul intervenției”, a punctat Voicu Raia o problemă stringentă la ora actuală.

Informarea și alarmarea echipelor Salvamont se poate face apelând numărul Dispeceratului Național Salvamont, 0-SALVAMONT (0725-826.668) sau numărul unic de urgență 112, doar pentru alarmare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salvamontiștii au intervenit la trei incidente în zona montană.
 Vizualizări articol: 1172 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Salvamontiștii au intervenit la trei incidente în zona montană0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei