Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 iun 2020 - Anul XXV, nr. 144 (7449)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Opinie

Orban: Centura Sucevei era gata în doi ani dacă de ea se ocupa guvernarea PNL

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Premierul României, Ludovic Orban, a declarat că șoseaua de centură a Sucevei ar fi fost finalizată în doar doi ani dacă de acest proiect se ocupa în totalitate un Guvern PNL. Declarația premierului a fost făcută după ce reprezentantul constructorului a spus, la vizita de sâmbătă pe care acesta și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au făcut-o pe șoseaua de centură a Sucevei, că proiectul este finalizat în procent de 80%. Ludovic Orban a spus că semnarea contractului pentru acest proiect s-a făcut în 2008, atunci când era ministru al Transporturilor.

„A trebuit să treacă 12 ani de zile, timp în care noi nu am avut posibilitatea să conducem, să asigurăm managementul acestui proiect. Cei care au fost la putere şi-au bătut joc şi au fost necesari 12 ani de zile pentru finalizarea unui proiect de centură de nici 13 kilometri. Mă bucur că suntem noi cei care vom face recepția finală a acestui obiectiv şi până la urmă vom plăti ceea ce n-au plătit cei de dinaintea noastră”, a precizat prim-ministrul României. El a subliniat faptul că dacă un guvern PNL s-ar fi ocupat de acest proiect, centura Sucevei ar fi fost gata în doi ani, cel mult doi ani și jumătate și nu în 12 ani „cât a durat cu succesiunea la putere a unora care parcă nu au vrut să facă centura Sucevei”.

 

Lucian Bode susține că fosta guvernare PSD nu a plătit constructorul pentru lucrările realizate

La rândul său, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat că actualul Guvern PNL va asigura fondurile pentru finalizarea șoselei de centură, recepția finală urmând să se facă în două etape până în octombrie. Lucian Bode a subliniat faptul că în timpul fostului guvern PSD centura Sucevei a fost pusă în circulație, chiar dacă această investiție nu este finalizată nici în momentul de față. Mai mult, Bode a acuzat fostul Guvern PSD că nu a plătit firma care a realizat lucrările. „Cei de dinaintea noastră au găsit timp în schimb să determine constructorul să dea în trafic centura încă de anul trecut. Este foarte bine, pentru că era nevoie de acest lucru, dar în același timp trebuiau să fie la fel de preocupați să asigure și finanțarea, să achite lucrările realizate, să se asigure că se vor remedia toate deficiențele constatate și să semneze procesul verbal de recepție. Aceste lucruri nu s-au întâmplat. Din nefericire pentru antreprenor acesta a fost în situația de a nu-și primi banii pentru ceea ce a lucrat”, a declarat Lucian Bode. El a arătat că actualul Guvern Orban a plătit, din noiembrie 2019 și până în iunie 2020, o sumă de 18,5 milioane de lei reprezentând facturi neplătite pentru lucrări executate anul trecut. Lucian Bode a precizat că pentru un tronson al centurii, până pe 30 iunie se vor remedia toate deficiențele constatate, iar la 30 iulie este programată recepția. Bode a dat asigurări că sunt bani pentru plata tuturor lucrărilor executate. „Avem 6,4 miliarde de lei bani europeni în bugetul Ministerului Transporturilor. Dacă se finalizează în octombrie tot ce este de finalizat aici și se depun facturi la CNAIR avem posibilitatea să transferăm între capitole și să plătim tot ceea ce se realizează. Povestea că nu sunt bani sau că sunt bani puțini este o poveste. Doar trebuie să se țină de contract  și să realizeze ce e în contract”, a explicat Lucian Bode. Prezent alături de cei doi oficiali guvernamentali, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că la această investiție nu s-a întâmplat nimic din 2012 și până în 2018. Flutur a precizat că a trebuit să iasă el cu lopata pe șantierul centurii pentru a debloca lucrurile, gest pentru care a și fost criticat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Orban: Centura Sucevei era gata în doi ani dacă de ea se ocupa guvernarea PNL.
 Vizualizări articol: 925 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Orban: Centura Sucevei era gata în doi ani dacă de ea se ocupa guvernarea PNL1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei