Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 iun 2020 - Anul XXV, nr. 143 (7448)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Distrugere și ultraj

Autorii atacului cu cocktail Molotov asupra unei autospeciale de control rutier, trimiși în judecată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus vineri trimiterea în judecată a doi inculpaţi, cercetaţi în stare de libertate pentru săvârşirea infracțiunilor de „distrugere” şi „ultraj”. Ei sunt acuzați că, în încercarea de a se răzbuna pe angajații Inspectoratului de Stat pentru Control în Transportul Rutier Suceava, au aruncat cu un cocktail Molotov asupra autospecialei aparținând inspectoratului, în timp ce doi inspectori îşi exercitau atribuțiile de serviciu, unul fiind în mașină, iar celălalt în apropiere. Fapta s-a petrecut la începutul lunii mai a anului 2017, suspecții fiind între timp cercetați de procurori în stare de libertate.

 

Atacul mafiot a fost îndreptat împotriva unei echipe de inspectori, aflați în control cu autospeciala de serviciu

Procurorii au concluzionat că în cursul după-amiezii de 2 mai 2017, în jurul orei 16.20, Gheorghe Boiciuc și Constantin Muscaliuc, ambii din comuna Dărmănești,se aflau într-un autoturism marca Volkswagen Passat fără plăcuțe de înmatriculare, cu care se deplasau pe DN 2. Ajunși în dreptul unei parcări dintr-o zonă izolată între Dărmănești și Dănila, în care staționa o autospecială aparținând Inspectoratului de Stat pentru Control în Transportul Rutier (ISCTR), au proiectat o sticlă care conținea o substanță inflamabilă, denumită și cocktail Molotov, asupra autospecialei. Într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava se specifică: ”Sticla a lovit geamul lateral al autospecialei, explodând la impact, iar părți din aceasta au ricoșat în fața autovehiculului. Substanța inflamabilă s-a extins pe asfalt unde a ars cu flacără de circa 1,5 metri înălțime, circa 10 minute, rezultând distrugerea geamului lateral stânga şi degradarea zonei lateral stânga spate, acţiunea inculpaţilor ameninţând integritatea fizică a doi inspectori ISCTR, care se aflau în timpul exercitării atribuțiunilor de serviciu – unul se afla în interiorul autospecialei, iar celălalt se afla în proximitate, lângă autospecială.”

Echipajul format din doi inspectori trafic din cadrul ISCTR Suceava, Florin Petru Homiuc, de 39 de ani, şi Constantin Ștefan, de 62 de ani, efectua un control al traficului de autovehicule de marfă şi persoane. Cei doi atacatori aveau fețele acoperite. După atac, mașina atacatorilor și-a continuat drumul spre Siret.

 

Mobilul atacului, o amendă în valoare de 14.000 de lei, primită de firma de transport

Inspectorul Petru Florin Homiuc le-a povestit atunci polițiștilor că a reuşit în ultimul moment să se ferească de proiectilul incendiar, care a trecut razant pe lângă el. Poliția a demarat imediat o anchetă pentru prinderea celor care au provocat incidentul deosebit de periculos. În urma audierii inspectorilor de către polițiști și a apariției altor indicii despre acțiunea în forță a celor doi, aceștia au putut fi identificați ca fiind Gheorghe Boiciuc și Constantin Muscaliuc, primul dintre ei fiind proprietarul unei firme de transport persoane. În scurt timp a ieșit la iveală și motivul gestului lor, acela de a se răzbuna după ce colegii inspectorilor ISCTR atacați amendaseră firma lui Boiciuc cu suma de 14.000 de lei, în urma unui control efectuat. Cei doi sunt acuzați de două infracțiuni de ”distrugere” și două infracțiuni de ”ultraj”, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava luând acum decizia trimiterii acestora în judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autorii atacului cu cocktail Molotov asupra unei autospeciale de control rutier, trimiși în judecată.
 Vizualizări articol: 2192 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Autorii atacului cu cocktail Molotov asupra unei autospeciale de control rutier, trimiși în judecată5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei