Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 iun 2020 - Anul XXV, nr. 141 (7446)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Colaborare

USV, membră a consorțiului universitar NEOLAiA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cadrul unei reuniuni care a avut loc la Praga, având scopul de a dezvolta un proiect academic, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, rectorul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV), împreună cu alți cinci rectori ai unor universități europene, a semnat un acord de colaborare pentru propunerea de proiect cu titlul NEOLAiA - Young Universities Empowering Regionally Rooted European Talents.

Acest consorțiu este format din universități tinere, dinamice, localizate în regiuni mici și mijlocii din afara marilor metropole ale Europei, care reunesc peste 80.000 de studenți și 4.400 de cercetători, precum membri ai comunităților academice de la Universitatea Bielefeld (Germania), Universitatea din Creta (Grecia), Universitatea Jaén (Spania), Universitatea Ostrava (Republica Cehă), Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (România) și Colegiul de Stat Siauliai  (Lituania).  În cadrul consorțiului USV propune să faciliteze accesul studenților suceveni la mobilități de formare și cercetare din cadrul universităților partenere, să dezvolte programe cu diplomă dublă, să implementeze pachete de dezvoltare antreprenorială, să întărească performanța înregistrată în cercetare și educație.

Printr-un comunicat transmis de conducerea USV se arată: ”Viziunea consorțiului universitar NEOLAiA este concepută în jurul ideii de a atinge obiective ambițioase, proiectate până în 2030, atunci când fiecare instituție parteneră se va putea prezenta ca o universitate europeană puternică, integrată, reprezentând un element principal al valorilor europene și al educației de înaltă calitate pentru toate regiunile universitare membre și care să contribuie substanțial la dezvoltarea comunității europene, precum și la creșterea nivelului mondial de cunoștințe.

În atingerea obiectivelor, membrii consorțiului își propun: să responsabilizeze cetățenii pentru a preveni populismul; să adopte o strategie incluzivă pentru a descoperi talente ascunse; să încurajeze digitalizarea pentru a conecta Europa; să apere democrația pentru ridicarea gradului de bunăstare; să manifeste curajul necesar pentru a controla provocările și mega-tendințele globale.”

Aplicația NEOLAiA - Young Universities Empowering Regionally Rooted European Talents a fost depusă în luna februarie, în cadrul competiției de proiecte Erasmus+ organizată de Comisia Europeană, prin intermediul Agenției Executive pentru Educație, Audiovizual și Cultură. Acest proiect se află în prezent în proces de evaluare, timp în care consorțiul lucrează, planificând viitoare acțiuni și făcând schimb de bune practici privind gestionarea provocărilor actuale.      

Din delegația USV care a participat la programul reuniunii de la Praga au făcut parte rectorul USV, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, coordonatorul Serviciului de Relații Internaționale și Afaceri Europene din cadrul USV, conf. univ. dr. Carmen Chașovschi, și drd. Anamaria Bucaciuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului USV, membră a consorțiului universitar NEOLAiA.
 Vizualizări articol: 937 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
USV, membră a consorțiului universitar NEOLAiA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei