Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 iun 2020 - Anul XXV, nr. 136 (7441)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Poziții diferite

Război între crescătorii de animale și primarul din Mitocu Dragomirnei. Miza: subvențiile de la APIA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Război deschis între crescătorii de animale din Mitocu Dragomirnei și primarul Dănuț Solcan. Oamenii care sunt grupați în diferite asociații îl acuză pe primar că refuză să le elibereze adeverințele pe care trebuie să le depună la APIA în vederea obținerii subvenției. Crescătorii de animale spun că au făcut numeroase demersuri pe lângă cei care conduc Primăria Mitocu Dragomirnei, dar și la Prefectura Suceava, dar totul a rămas la stadiul de promisiuni.

Oamenii au prezentat și un document pe care Prefectura Suceava l-a trimis la Primăria Mitocu Dragomirnei și prin care se solicită ca problema să fie discutată în prima ședință de Consiliu Local. Și cum starea de urgență a dat peste cap și activitatea Primăriei Mitocu Dragomirnei, prima ședință în care se putea analiza cererea oamenilor era cea de la finalul lunii mai. Numai că, la respectiva ședință de Consiliul Local crescătorii de animale din comuna Mitocu Dragomirnei nu au fost invitați.

”Primarul își bate joc de noi și ne duce cu vorba de la o zi la alta. Noi avem termen până pe 15 iunie să depunem actele la APIA, în caz contrar urmând să nu mai primim subvenția. Dar domnul primar a avut niște probleme cu un crescător de animale în trecut, s-a ales și cu un dosar penal și acum se răzbună pe noi”, au spus crescătorii de animale din Mitocu Dragomirnei.

De cealaltă parte, primarul Dănuț Solcan se apără și spune că nu are nici o bază legală să le elibereze acele adeverințe care le sunt necesare pentru APIA.

”Contractul pe care primăria l-a încheiat în 2018 cu acești crescători de animale nu a primit aviz de legalitate de la Prefectură, iar apoi a fost anulat și în instanță. Ni s-au impus o serie de pași pe care să îi facem pentru ca lucrurile să fie legale, printre care și intabularea terenurilor. Lucrurile au mers mai greu și nu ne-am încadrat în termen, așa încât nu putem să facem atribuire directă pentru pășuni așa cum solicită ei. Acest lucru va fi posibil când toate actele vor fi în regulă. Vom vorbi să vedem dacă vor putea depune actele mai târziu, firește cu riscul de a pierde niște bani. Primarul nu dă nici o hârtie din primărie fără să fie legal, așa încât nu risc să fiu cercetat pentru abuz în serviciu”, a spus Dănuț Solcan.

Având în vedere termenul foarte scurt rămas până pe 15 iunie, cel mai probabil crescătorii de animale din Mitocu Dragomirnei nu vor primi adeverințele de care au nevoie la APIA, iar posibilitatea de a nu primi subvenții este cât se poate de reală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Război între crescătorii de animale și primarul din Mitocu Dragomirnei. Miza: subvențiile de la APIA.
 Vizualizări articol: 2531 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Război între crescătorii de animale și primarul din Mitocu Dragomirnei. Miza: subvențiile de la APIA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei