Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 iun 2020 - Anul XXV, nr. 136 (7441)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Al doilea caz din județ

O elevă de la Școala Gimnazială „Miron Costin” Suceava, confirmată cu COVID – 19

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O elevă de la Școala Gimnazială „Miron Costin” din municipiul Suceava a fost confirmată cu COVID-19. Adolescenta, elevă în clasa a VIII-a, a fost confirmată cu COVID-19 în cursul zilei de miercuri, după ce cu o zi înainte mama acesteia a aflat că este pozitivă. Adolescenta se află acum internată, împreună cu mama ei, la Spitalul Județean Suceava. Din păcate, eleva va rata examenele de Evaluare Națională.

Săptămâna trecută, eleva a fost la pregătirea pentru Evaluarea Națională împreună cu 9 colegi și un profesor. În momentul de față, colegii fetei și profesorul de la clasă se află în izolare la domiciliu. Direcția de Sănătate Publică a deschis o anchetă epidemiologică la Școala Gimnazială „Miron Costin”.

 

DSP Suceava le permite celor 9 elevi aflați în izolare să participe la examenele de Evaluare Națională

Directorul Școlii Gimnaziale „Miron Costin” Suceava, Dumitru Moraru, ne-a spus că imediat după ce a aflat de cazul elevei confirmate cu COVID-19, cursurile de pregătire pentru cei 135 de elevi de clasa a VIII-a au fost mutate în online (11 - 12 iunie).

De asemenea, conducerea Școlii Gimnaziale „Miron Costin” Suceava a trimis solicitări la mai multe instituții ale statului, inclusiv DSP Suceava, pentru a li se permite celor 9 elevi care au fost în aceeași sală de pregătire cu adolescenta infectată cu noul coronavirus, și care acum se află în izolare la domiciliu și se simt foarte bine, să se prezinte la examenele de Evaluare Națională. În cursul zilei de joi, 11 iunie, directorul Dumitru Moraru a primit răspuns afirmativ din partea Direcției de Sănătate Publică Suceava, care a făcut o derogare și le permite celor 9 elevi să iasă din izolarea la domiciliu, care în mod normal este de 14 zile, cu 3 zile mai repede, pentru a nu rata examenele de Evaluare Națională.

Directorul executiv al DSP Suceava, dr. Dinu Sădean, a declarat că situația a fost analizată de specialiștii DSP și s-a decis că elevii respectivi, contacți asimptomatici, vor putea să susțină examenele, dar vor purta obligatoriu mască și mănuși.

În răspunsul trimis de Direcția de Sănătate Publică Suceava către Școala Gimnazială „Miron Costin” se mai precizează că se aprobă participarea celor 9 elevi la examene cu respectarea normelor igienico-sanitare și de distanțare socială. Instituția de învățământ suceveană a luat deja măsuri suplimentare igienico-sanitare, astfel că toți elevii care se vor prezenta la exemenele de Evaluare Națională vor fi în siguranță. Programul este următorul: 15 iunie - Limba şi literatura română – probă scrisă; 17 iunie  - Matematică – probă scris; 18 iunie - Limba şi literatura maternă – probă scrisă.

 

Primul caz, la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului

Cazul elevei de la Școala Gimnazială „Miron Costin” Suceava este al doilea de infectare cu noul coronavirus în rândul elevilor din județ care urmează să susțină în perioada următoare examene naționale. Primul caz a fost al unei tinere din Poiana Micului, elevă în clasa a XII-a la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului. Eleva a participat, alături de alți colegi, săptămâna trecută, la cursurile de pregătire pentru bacalaureat, liceul din Gura Humorului luând decizia de a sista orele de meditații pentru examen. Inspectorul Cezar Anuței, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Suceava, a menționat că eleva este internată la Spitalul Județean Suceava, alături de mama sa, tânăra fiind asimptomatică.

Și în acest caz, directorul executiv al DSP Suceava, dr. Dinu Sădean, a decis că elevii respectivi, contacți asimptomatici, vor putea să susțină examenele, dar vor purta obligatoriu mască și mănuși. „S-au trimis adrese la liceul din Gura Humorului, la Școala Miron Costin și la Inspectoratul Școlar Județean și a fost comunicată această decizie”, a declarat dr. Sădean. În ceea ce-i privește pe elevii depistați pozitiv, care se află internați în spital, dr. Sădean a afirmat că pentru aceștia nu este posibilă nici o derogare și că ei vor susține examenele în sesiunea următoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O elevă de la Școala Gimnazială „Miron Costin” Suceava, confirmată cu COVID – 19.
 Vizualizări articol: 2301 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
O elevă de la Școala Gimnazială „Miron Costin” Suceava, confirmată cu COVID – 195.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei