Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 iun 2020 - Anul XXV, nr. 136 (7441)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Control de rutină

Au ajuns după gratii, după ce au fost prinși transportând mărfuri de contrabandă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un control de rutină efectuat de polițiștii dorneni în cursul dimineții de miercuri, în jurul orei 07.00, a dus la oprirea pe strada Roșu din municipiul Vatra Dornei a unui autoturism marca VW Golf, care se deplasa în direcția Bistrița-Năsăud.

Având în vedere faptul că șoferul autoturismului și cei trei ocupanți ai mașinii au afișat un comportament suspect, iar în interior au fost identificate 5 motofierăstraie marca Stihl fără documente de proveniență, polițiștii au luat decizia conducerii persoanelor și a autoturismului la sediul Poliției Municipiului Vatra Dornei, pentru a continua verificările. Acolo au constatat că portbagajul și capota mașinii nu pot fi deschise, fapt pentru care autoturismul a fost condus la un service auto din municipiu, unde s-a reușit deblocarea.

În timpul controalelor efectuate în interiorul mașinii, în interiorul bordului a fost identificat un compartiment ascuns, în care erau depozitate mai multe cartușe cu țigări de proveniență extracomunitară. De asemenea, sub capota autoturismului, în interiorul portierei din partea dreapta față, sub bancheta din spate și în interiorul ambelor aripi din partea din spate au fost identificate cartușe cu țigări de proveniență extracomunitară, marca Compliment.

La volanul mașinii a fost identificat un bărbat de 23 de ani, din Rădăuți, care le-a spus polițiștilor că a achiziționat de la o persoană necunoscută 3.500 de pachete de țigări pe care intenționa să le transporte în județul Cluj pentru a le valorifica, prejudiciul calculat fiind de circa 51.500 lei.

Cercetările au fost preluate de către Serviciul de Investigații a Criminalității Economice din cadrul IPJ Suceava, fiind făcute pentru săvârșirea infracțiunii de „colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”. Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată și depusă la camera de corpuri delicte a poliției din Vatra Dornei, iar autoturismul a fost sigilat și confiscat.

Față de cei 4 indivizi a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore în spatele gratiilor, ulterior procurorul de caz luând decizia cercetării acestora sub control judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au ajuns după gratii, după ce au fost prinși transportând mărfuri de contrabandă.
 Vizualizări articol: 1406 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Au ajuns după gratii, după ce au fost prinși transportând mărfuri de contrabandă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei