Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 iun 2020 - Anul XXV, nr. 134 (7439)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri de relaxare

Iohannis anunţă că după 15 iunie se vor redeschide mallurile, piscinele exterioare şi grădiniţele private

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat, marţi, că după data de 15 iunie vor fi luate noi măsuri de relaxare pentru populaţie, însă în acelaşi timp a spus că este necesară prelungirea stării de alertă. Anunţul a fost făcut de Klaus Iohannis după o şedinţă pe care a avut-o cu premierul Ludovic Orban. Şeful statului a spus că având în vedere că în ultima perioadă numărul de noi îmbolnăviri nu a scăzut semnificativ, dar nici nu a crescut semnificativ, este posibilă introducerea de noi măsuri de relaxare, respectiv ridicarea unor restricţii după data de 15 iunie.

Iohannis a spus că după această dată se vor putea redeschide mallurile, însă fără restaurante și fără locuri de joacă. „Vor fi posibile evenimente private – atenție, nu publice, private – cu număr un pic mai mare de participanți, în speță 20 de persoane dacă evenimentele sunt în interior și 50 de persoane dacă evenimentele private vor avea loc în exterior. Pentru a veni în sprijinul părinților care vor lucra, care vor trebui să meargă la serviciu și în perioada vacanței școlare, va fi posibilă, nu obligatorie, dar va fi posibilă, după 15 iunie, redeschiderea afterschool-urilor, a grădinițelor și creșelor private”, a declarat şeful statului.

El a mai adăugat că tot după 15 iunie va fi posibilă redeschiderea sălilor de fitness, dar cu respectarea unor norme de distanțare foarte stricte, care vor fi impuse de Ministerul Sănătății. „Având în vedere că începe sezonul estival, am analizat și am ajuns la concluzia că va fi posibilă deschiderea piscinelor exterioare, atenție, exterioare, cu respectarea regulamentelor sanitare speciale, care, de asemenea, vor fi puse la dispoziția celor care sunt interesați”, a arătat preşedintele României.

El a făcut referire şi la măsurile de izolare la domiciliu, spunând că este important ca „ușor-ușor” să se renunţe la unele dintre aceste măsuri, acolo unde este posibil. „S-a găsit un criteriu obiectiv, cu care putem și noi, în România, să lucrăm. În acest sens, lucrurile vor fi mai relaxate în relația cu statele unde numărul de noi îmbolnăviri este mic, mai exact, unde numărul de îmbolnăviri în ultimele 14 zile este sub cinci cazuri la un milion de locuitori în fiecare dintre sau în media ultimelor 14 zile”, a explicat Klaus Iohannis. El a subliniat că în acest criteriu nu se încadrează ţări precum Italia, Spania, Franța, Belgia, Suedia sau Olanda. „În acest sens, însă, având un criteriu obiectiv, vom urmări cu mare atenție comunicările de la nivelul Uniunii Europene și acolo unde lucrurile se schimbă în sensul bun vom reacționa imediat și noi”, a spus Iohannis.

Pe de altă parte, făcând referire la starea de alertă, preşedintele României a precizat că „suntem de părere” că se impune prelungirea acesteia. Klaus Iohannis a spus că la această concluzie s-a ajuns avându-se în vedere faptul că în România nu s-a înregistrat o scădere semnificativă a numărului de îmbolnăviri noi, că există în continuare în jur de 150 de persoane la tratament intensiv internați în spitale, „dar şi faptul că și în ultimul weekend de relaxare totuși s-a simțit nu în sens bun la numărul de îmbolnăviri noi”. El a mai adăugat după 15 iunie vor fi mai puține restricții, dar se impune să existe în continuare acest instrument numit starea de alertă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iohannis anunţă că după 15 iunie se vor redeschide mallurile, piscinele exterioare şi grădiniţele private.
 Vizualizări articol: 1186 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iohannis anunţă că după 15 iunie se vor redeschide mallurile, piscinele exterioare şi grădiniţele private0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei