Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 iun 2020 - Anul XXV, nr. 134 (7439)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri drastice

Agresiuni în familie oprite de polițiști prin ordine provizorii de protecție

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câteva ordine provizorii de protecție emise de polițiști pe numele unor bărbați agresivi au adus liniștea unor familii la sfârșit de săptămână. Celor puși pe scandal nu li s-a mai permis să se apropie de domiciliu sau de membrii familiei, în cazul unuia dintre agresori polițiștii luând chiar decizia reținerii după gratii.

Un prim caz a fost înregistrat duminică de către polițiștii Secției de Poliție Rurală Gălănești, care au fost sesizați de o fată, prin intermediul unui apel la 112, că tatăl acesteia face scandal acasă.

În urma verificărilor făcute la locuința familiei din comuna Frătăuții Vechi s-a stabilit că bărbatul de 41 de ani le-a amenințat, în ultima perioadă, cu acte de violență pe soția și pe fiica sa, creându-le o stare de frică. În cursul acelei zile, după un nou scandal produs în familie, a fost anunțată poliția. Cei doi soți, care locuiesc în satul Măneuți, au împreună trei copii, iar în cursul lunii iulie a anului 2018 au divorțat. Prin intermediul hotărârii emise de judecătorie, s-a stabilit că cei doi soți vor rămâne să locuiască la același domiciliu. Comportamentul agresiv din ultima vreme al bărbatului a făcut-o pe fosta soție să depună plângere penală și să solicite un ordin de protecție. Polițiștii au completat astfel formularul de evaluare a riscului, constatând că există risc iminent pentru femeie și copii. În cursul nopții care a urmat a fost emis acest ordin de protecție provizoriu pe numele bărbatului, care i-a fost adus acestuia la cunoștință, pe numele său fiind deschis și un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de ”amenințare”.

În cursul nopții de sâmbătă spre duminică, polițiștii din Șcheia au primit un apel la 112 prin care erau informați că un bărbat face scandal acasă. La domiciliul indicat au fost identificați un bărbat de 70 de ani și soția acestuia, în vârstă de 65 de ani, care erau divorțați din anul 2006 și care locuiesc încă în același imobil.

Femeia a declarat că fostul său soț a provocat scandal, că se află sub influența băuturilor alcoolice și se simte amenințată de acesta. Bărbatul de 70 de ani se afla sub influența băuturilor alcoolice, însă la sosirea echipajului de poliție nu a fost agresiv. Nefiind constatate acte de agresiune fizică, ci doar scandal cu amenințări, femeia nu a formulat o plângere penală împotriva fostului soț, fiindu-i însă teamă pentru siguranța sa. În urma completării formularului a rezultat un risc iminent, motiv pentru care a fost emis un ordin provizoriu de protecție prin intermediul căruia s-a dispus evacuarea agresorului din locuință și păstrarea unei distanțe de 50 metri față de femeia de 65 de ani.

 

Ordonanță de reținere pentru comportament agresiv

Polițiștii suceveni au fost sesizați, prin intermediul unei plângeri scrise, de către o femeie din municipiul Suceava că în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 02.00, fostul concubin al acesteia, în vârstă de 37 de ani, din comuna Zvoriștea, a lovit-o și i-a distrus telefonul, în valoare de 600 de lei.

În urma cercetărilor s-a stabilit că persoana vătămată a avut o discuție în contradictoriu cu agresorul, acesta lovind-o în zona feței și în același timp distrugându-i telefonul mobil. Femeia a ajuns la spital, pentru a primi îngrijiri medicale, iar polițiștii ajunși la fața locului au completat formularul de risc, rezultând un risc iminent pentru femeie, motiv pentru care a fost emis un ordin provizoriu de protecție. Bărbatului i-au fost aduse la cunoștință obligațiile care îi revin prin intermediul ordinului, însă în urma probelor adunate și administrate în acest caz, pe numele său a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, el fiind încarcerat sâmbătă în arestul IPJ Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agresiuni în familie oprite de polițiști prin ordine provizorii de protecție.
 Vizualizări articol: 1113 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Agresiuni în familie oprite de polițiști prin ordine provizorii de protecție0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei