Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 iun 2020 - Anul XXV, nr. 133 (7438)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din una în alta

Un sucevean condamnat pentru furt în Portugalia, prins beat și fără permis la volan

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat în vârstă de 36 de ani, din Dornești, și-a mai adăugat un dosar penal în ”palmares” după ce a fost tras pe dreapta de polițiștii de la Secția Rurală Gălănești, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Vicovu de Jos. Bărbatul era în ușoară stare de ebrietate și nu are permis de conducere.

În scurt timp polițiștii au stabilit că Petru Buraciuc, din Dornești, figurează cu o condamnare pentru o faptă de furt foarte veche, comisă în Portugalia, pentru care are emis un mandat european de arestare. Bărbatul nu era însă fugar, pentru că instanța, respectiv Curtea de Apel Suceava, a stabilit că acesta trebuie să-și rezolve întâi problemele judiciare de acasă, înainte de a fi extrădat. El mai este cercetat ca suspect într-un dosar de furt, cel pentru care i s-a amânat extrădarea.

 

Soția bărbatului s-a ales și ea cu dosar penal

Vinerea trecută, polițiștii de la Gălănești au oprit pentru control un VW Golf la volanul căruia a fost identificat bărbatul din Dornești, care nu figurează cu permis de conducere. Lângă el era soția sa, proprietar al mașinii, care s-a ales și ea cu dosar penal pentru infracțiunea de încredințare a unui autovehicul unei persoane care nu posedă permis de conducere.

În urma verificării cu etilotestul a rezultat că bărbatul de la volan avea o concentrație de 0,30 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Dacă pentru această alcoolemie sub limita penală bărbatul a scăpat cu o amendă, pentru conducere fără permis el s-a ales cu dosar penal. Având în vedere situația sa juridică, acest nou dosar penal îl poate și ajuta, în sensul de a-și amâna momentul extrădării.

 

Furtul în Portugalia este comis tocmai în 2008

La începutul lunii martie a acestui an, același bărbat a fost săltat de polițiști în baza unui mandat european de arestare emis de autoritățile judiciare din Portugalia, într-un dosar de jaf armat sau organizat.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava ne-a transmis că bărbatul este condamnat de autoritățile judiciare portugheze, având de executat 3 ani și 6 luni de închisoare. Atrage atenția în mod deosebit că fapta este tocmai din anul 2008, iar condamnarea din 2009.
Referitor la fapta din Portugalia, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava ne-a comunicat că Biroul SIRENE Portugalia a introdus în sistemul de informații Schengen o semnalare, în baza mandatului european de arestare emis de un judecător din Portugalia, la data de 05.02.2020 în vederea predării bărbatului din Dornești, pentru săvârșirea infracțiunilor de jaf organizat sau armat, falsificarea de documente administrative și traficul de falsuri, după Codul Penal portughez.  Concret, la începutul anului 2008 mai multe persoane au mers la un depozit, au spart lacătul ușii laterale și au reușit să intre în interior, de unde au luat două obiecte cilindrice de cupru care făceau parte dintr-un distilator, în valoare de 2.000 euro.

Procurorii au mai transmis că în anul următor, 2009,  s-a dispus față de persoana solicitată o pedeapsă rămasă de executat de 3 ani și 6 luni închisoare. Din motive pe care nu le cunoaștem, mandatul de arestare privind pedeapsa de 3 ani și 6 luni a fost emis de portughezi abia în anul 2020.

Același bărbat a fost pus sub acuzare, mult mai recent, în 2017, și într-un dosar de furt de la societatea primarului din Frătăuții Noi, Gheorghe Ștreangă. Acest dosar este încă în faza de urmărire penală și deci nelămurit încă în vreun fel.  Cert este că dorneșteanul nu va fi extrădat până când dosarele penale de casă nu vor fi soluționate în vreun fel.
”Amână predarea persoanei solicitate Buraciuc Petru autorităţii judiciare emitente până la soluţionarea definitivă sau, în caz de condamnare cu executare în regim de detenţie a pedepsei, până la punerea în libertate a acesteia ca urmare a liberării condiţionate sau până la executarea pedepsei la termen”, au arătat judecătorii Curții de Apel Suceava, care au admis mandatul portughezilor, însă l-au amânat, pentru că așa prevăd actualele acorduri de extrădare între state.

Petru Buraciuc se bucură de prezumția de nevinovăție în dosarele în care nu este condamnat definitiv.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un sucevean condamnat pentru furt în Portugalia, prins beat și fără permis la volan.
 Vizualizări articol: 1632 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Un sucevean condamnat pentru furt în Portugalia, prins beat și fără permis la volan1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei