Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 iun 2020 - Anul XXV, nr. 133 (7438)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

DSP Suceava a plătit până acum peste 4,1 milioane de lei pentru carantina instituționalizată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcția de Sănătate Publică Suceava a efectuat, până în data de 5 iunie a.c., plăți în valoare de 4,147 milioane de lei pentru decontarea carantinei instituționalizate la hoteluri și pensiuni din județ. Directorul economic al DSP Suceava, Firuța Bosancu, a declarat că, până în data de 5 iunie, în județ au fost în carantină instituționalizată 3.108 persoane și că până la această dată nu s-au primit toate solicitările de sume de la unitățile administrativ-teritoriale pe raza cărora s-a asigurat această măsură. De asemenea, încă mai există persoane în carantină instituționalizată.

Potrivit directorului economic al DSP, până pe data de 5 a fiecărei luni autoritățile administrației publice locale solicită pentru operatorii de pe raza localității suma necesară pentru persoanele care au terminat ciclul de carantinare în luna precedentă. După ce ordonatorul principal de credite virează sumele necesare, DSP efectuează plățile către autoritățile locale. Firuța Bosancu a precizat că nu există nici un fel de prioritizări la plată.

Reglementările în vigoare prevăd costurile cu carantina la 300 de lei pe zi pe persoană, din care 230 de lei pentru cazare și 70 de lei pentru mâncare, apă și pijamale. Deci pentru două săptămâni de carantină statul decontează 4.200 de lei pentru fiecare om carantinat, ceea ce înseamnă că pentru cele 3.108 persoane care au fost în carantină instituționalizată până acum în județul Suceava, DSP ar avea de făcut plăți în valoare totală de 13,053 milioane de lei.

În contextul măsurilor de prevenire și limitare a răspândirii noului coronavirus, din 26 februarie a.c.,  măsura de carantină instituţionalizată a fost instituită pentru persoanele asimptomatice care intrau pe teritoriul României venind din zonele cu transmitere comunitară extinsă afectate de Covid-19 (zona roşie), pentru o perioadă de 14 zile, în spaţii special amenajate puse la dispoziţie de către autorităţile locale. Dacă la începutul epidemiei zona roșie cuprindea doar China și câteva localități din Lombardia, ulterior s-a extins la toate statele.

Din 15 mai, odată cu încetarea stării de urgență și instituirea stării de alertă, carantină instituționalizată în spații puse la dispoziție de autorități se mai aplică doar pentru persoanele care vin în România din străinătate și nu au condiții de autoizolare la domiciliu sau solicită acest lucru pentru a nu-și expune familia, precum și celor care nu respectă măsurile de izolare/carantină la domiciliu. Acestea din urmă sunt introduse în carantină instituționalizată pentru o perioadă de 14 zile și sunt obligate să suporte contravaloarea cazării și hrănirii pe această perioadă. Menționăm că persoanele aflate în carantină instituționalizată la data de 15 mai au rămas în spațiile respective până la încheierea perioadei de 14 zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DSP Suceava a plătit până acum peste 4,1 milioane de lei pentru carantina instituționalizată.
 Vizualizări articol: 1555 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DSP Suceava a plătit până acum peste 4,1 milioane de lei pentru carantina instituționalizată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei