Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 iun 2020 - Anul XXV, nr. 131 (7436)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Contradicții judecători

Proces în rejudecare în cazul unui tânăr care a provocat un accident mortal, beat la volan, și primise 2 ani de închisoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Curtea de Apel Suceava a decis rejudecarea procesului în care este vizat un tânăr din Siret, care urma să-și afle pedeapsa finală vineri, 5 iunie, în urma implicării într-un accident mortal în care a dat dovadă de multă inconștiență.

Miza dosarului este mare în condițiile în care la prima instanță inculpatul, Emanuil Petru Huțanu, primise o pedeapsă de 2 ani de închisoare.

Magistrații de la Curtea de Apel Suceava au admis apelul inculpatului, au desființat în totalitate prima sentință și au dispus trimiterea dosarului la instanța de fond, adică la Judecătoria Rădăuți, în vederea rejudecării.

Magistrații au invocat art. 421 pct. 2 lit. b Cod de procedură, care face referire la dispunerea rejudecării pentru motivul că judecarea cauzei a avut loc în lipsa unei părți nelegal citate sau care, legal citată, a fost în imposibilitatea de a se prezenta și a înștiința instanța despre această imposibilitate.  

În acest dosar se judecă un accident în care şi-a pierdut viaţa un tânăr în vârstă de 19 ani, petrecut în septembrie 2017, pe drumul european 85, în apropiere de Negostina.

Emanoil Petru Huţanu, pe atunci în vârstă de 23 de ani, din Siret, conducea un BMW cu viteză excesivă, iar la un moment dat a pierdut controlul asupra direcţiei. Maşina a ieşit în decor, unde a lovit violent un obstacol.

În autoturism erau trei tineri. Unul dintre ei, Răzvan G., în vârstă de 19 ani, nu a supravieţuit. Ceilalţi doi, şoferul şi un tânăr de 18 ani, au fost răniţi.      

În cazul tânărului de la volan aparatul etilotest a indicat concentraţia de 0,89 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Acesta a suferit leziuni grave în urma accidentului. 

El a fost preluat de o ambulanţă şi a ajuns la Spitalul Orăşenesc Siret, de unde s-a decis transferul la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde a fost diagnosticat cu: „fractură comunitivă peroneu drept” şi „fractură marginală tibie stângă”.

Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, care au preluat dosarul de la colegii de la Rădăuţi. Procurorii au reţinut faţă de inculpat şi articolul 38 Cod Penal, adică concursul real de infracţiuni. Din păcate, este un exemplu trist de cum pot fi nenorocite cel puţin două familii din cauza teribilismului unor tineri.

Procesul urmează așadar să treacă din nou pe la Judecătoria Rădăuți, după care va ajunge probabil încă o dată și la instanța de apel. În cel mai bun caz vor mai trece câteva luni de zile până la o sentință finală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proces în rejudecare în cazul unui tânăr care a provocat un accident mortal, beat la volan, și primise 2 ani de închisoare.
 Vizualizări articol: 3148 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Proces în rejudecare în cazul unui tânăr care a provocat un accident mortal, beat la volan, și primise 2 ani de închisoare3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei