Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 iun 2020 - Anul XXV, nr. 129 (7434)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Critici

Cușnir demonstrează că achiziția tunelurilor de dezinfecție a fost inutilă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Organizației Municipale Suceava a PSD, Dan Ioan Cușnir, a declarat că achiziția tunelurilor de dezinfecție pentru școli demonstrează mai mult apetitul conducerii PNL a primăriei pentru „beculețe colorate”, decât preocuparea pentru siguranța elevilor. Dan Cușnir a arătat că ultima „realizare” a celor care de 16 ani se tot laudă că modernizează Suceava este achiziția „a ceea ce ei numesc pompos tunelurile de dezinfecție”. Cușnir a spus că încă de săptămâna trecută a semnalat că Organizația Mondială a Sănătății și Colegiul Medicilor avertizează că aceste tuneluri sunt inutile pentru prevenirea infectării cu COVID-19, dar sunt și periculoase pentru că nu există substanțe omologate care să poată fi pulverizate în contact cu pielea sau care să poată fi inspirate.

„Conducerea PNL a primăriei face ceea ce știe mai bine: sfidează părerile avizate și instalează 25 de tuneluri de dezinfecție la intrările în școli, spunând totuși că <cei care vor să treacă, trec, cei care nu, pot să îl ocolească în așa fel încât să nu fie nici un fel de problemă>. Deci fără să vrea, Ion Lungu recunoaște că pot fi probleme. Dar dacă trec doar cei care vor, de ce să mai prăduim banul public, banii Sucevenilor, domnule Ion Lungu? Sunt sau nu necesare aceste tuneluri? Sunt sau nu obligatorii?”, a întrebat Dan Cușnir.

El a adăugat că a solicitat unor constructori, avizați, oferte de preț pentru un tunel identic cu cele amplasate de Primăria Sucevei la intrarea în școli, primind oferte între 1.300 și maxim 1.500 lei. „<Cu greu și cu relații> Ion Lungu a căutat până a găsit o oferta de 3.600 lei bucata, adică suma totală cheltuită din banii Sucevenilor pentru cele 25 de tuneluri inutile și periculoase este de 90.000 lei. Probabil că diferența de la oferta normală de 1.500 lei la cea de 3.600 lei este justificată prin banda led cu beculețe colorate în albastru. Ei încearcă să îi păcălească pe suceveni că acele beculețe colorate reprezintă o dezinfectare cu raze ultraviolete, dar este încă o amăgire livrată sucevenilor”, a spus Dan Cuşnir. El a explicat că nu orice bandă led colorată în albastru emite lumina ultravioletă UV-C care dezinfectează, dar şi că o astfel de dezinfecție durează minimum 15 minute și nu are voie să fie efectuată cu persoane în încăperea respectivă.

„Ultimul aspect, de loc de neglijat, este minciuna din conferința de presă de miercuri a primarului, care a spus că cei care vor să treacă, trec, cei care nu, pot să îl ocolească în așa fel încât să nu fie nici un fel de problemă. Elevii care sunt alergici sau care au alte afecțiuni și vor să nu treacă prin tunel nu au cum să îl ocolească pentru că ocupă întreaga intrare în școală! Cum este, domnule Lungu, cu libertatea de a alege și cu informarea corectă a Sucevenilor?”, a mai declarat Dan Cuşnir, care a spus că din acest punct de vedere achiziţia acestor tuneluri este inutilă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cușnir demonstrează că achiziția tunelurilor de dezinfecție a fost inutilă.
 Vizualizări articol: 1394 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Cușnir demonstrează că achiziția tunelurilor de dezinfecție a fost inutilă3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei