Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 iun 2020 - Anul XXV, nr. 128 (7433)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cerere mare

Pandemia a schimbat regulile pe piața imobiliară: se caută intens casele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Perioada pandemiei de coronavirus a schimbat regulile pe piața imobiliară suceveană. După ce au fost nevoiți să stea în propriile locuințe perioade mai îndelungate, oamenii s-au reorientat spre case. Așa se face că acum sunt la mare căutare casele, iar potrivit unui expert imobiliar cei care își doresc o astfel de locuință sunt dispuși să achite între 180.000-250.000 de euro.

”Una dintre cerințe este aceea ca locuința să fie situată în municipiul Suceava, pentru a fi aproape de școli și serviciu și pentru a nu depinde în totalitate de mașină. Se caută în special case finisate și nu case la roșu, care ar presupune investiții suplimentare și timp mai mare de așteptare. Din păcate, pentru cei care doresc să-și cumpere o casă, oferta existentă în acest moment pe piață este destul de restrânsă”, a mărturisit administratorul unei agenții imobiliare din Suceava.

Practic, piața imobiliară s-a dezghețat de circa două săptămâni, din jurul datei de 15 mai, după o perioadă de două luni în care totul a fost aproape mort.

Potrivit experților în domeniu, există șanse ca piața imobiliară să se miște suficient de bine în perioada următoare, iar prețurile care au scăzut momentan să cunoască o creștere ușoară.

Acum, tranzacțiile s-au făcut la prețuri cu aproximativ 10-12% mai mici față de cele practicate la începutul lui martie, dar la interesul existent sunt premise ca acest ecart să fie anulat.

De exemplu, un apartament cu trei camere într-un bloc vechi din cartierul Zamca, apartament cu o suprafață de 60 mp, s-a vândut cu 52.000 de euro, față de suma inițială solicitată, de 59.000 de euro.

Un alt exemplu este la un imobil situat într-un duplex din Ipotești. Pentru cei 100 mp ai imobilului cumpărătorul a achitat 60.000 de euro, cererea inițială fiind de 67.000 de euro.

Și în privința chiriilor piața a devenit dinamică. Multe dintre imobilele închiriate au rămas goale după ce școlile și universitatea și-au oprit cursurile, astfel încât elevii și studenții au plecat acasă. La fel s-a întâmplat și cu cei care lucrau în industria hotelieră și de turism, care au fost trimiși în șomaj tehnic și au preferat în mare parte să plece pe la casele lor.

Reluarea unor activități a făcut însă ca închirierea de imobile să se reia. E drept, și în acest caz prețurile au scăzut cu 10-20%, mai ales că studenții și elevii nu vor reveni în Suceava mai devreme de luna septembrie, astfel încât următoarele trei luni vor fi mai puține solicitări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pandemia a schimbat regulile pe piața imobiliară: se caută intens casele.
 Vizualizări articol: 4182 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Pandemia a schimbat regulile pe piața imobiliară: se caută intens casele2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei