Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 iun 2020 - Anul XXV, nr. 128 (7433)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Mister

Cazurile de Covid în ultimele 24 de ore la Suceava: după Guvern – minus 21, după Ministerul Sănătății - minus 2, după Spitalul Suceava – plus 1

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Grupul de Comunicare Strategică a informat, ieri, că numărul total de persoane confirmate cu Covid-19 în județul Suceava este mai mic decât cel transmis în ziua precedentă. Astfel, dacă luni, 1 iunie, GCS a anunțat că în județ este un număr total de 3.536 de persoane confirmate cu Covid-19, ieri a raportat cu două cazuri mai puțin, 3.534. Până acum, GCS a făcut patru corecții în minus pentru județul Suceava, dar nu a oferit nici o explicație. În data de 20 mai, pentru județul Suceava GCS a anunțat -9 bolnavi, pe 22 mai, -17, pe 23 mai, -40 de bolnavi, iar în 2 iunie, -2 bolnavi, în total -68 de bolnavi.

De altfel, numărul cazurilor de Covid-19 în județul Suceava rămâne un mare mister. Ieri, pentru județul Suceava am avut cel puțin trei raportări diferite. Astfel, pe site-ul Guvernului, raportarea de ieri, de la ora 13.00, indica pentru județul Suceava un număr total de 3.515 cazuri, ceea ce înseamnă cu 21 de cazuri mai puțin față de raportarea de luni, 1 iunie. Pe site-urile Ministerului Administrației și Internelor și Ministerului Sănătății, numărul total de cazuri în județul Suceava din aceeași zi și de la aceeași oră a fost de 3.534, cu două cazuri mai puțin față de luni, 1 iunie.

Prefectura Suceava, în schimb, în informarea zilnică, în care este transmis și numărul de persoane diagnosticate cu Covid-19 internate în ultimele 24 de ore în Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava, raportat de unitatea medicală, a menționat că a fost un caz.

În încercarea de a face lumină asupra numărului total de cazuri de Covid-19 din județul Suceava, am solicitat, ieri, Prefecturii, în baza legii accesului la informații publice, să ne comunice câte persoane infectate cu Covid-19 sunt înregistrate în baza de date a DSP Suceava, precum și explicații oficiale asupra corecțiilor în minus. Până la închiderea ediției nu am primit răspuns.

Conform informării de presă transmise, ieri, de Prefectura Suceava, în ultimele 24 de ore, din Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava au fost externate 20 de persoane și nu a fost înregistrat nici un caz de infectare în rândul personalului medical.

În Spitalul de Urgență Suceava se aflau, ieri, internați 397 de pacienți, dintre care 159 de pacienți cu Covid-19, 13 pacienți fiind internați la secția ATI. În Spitalul Municipal Rădăuți erau internați 30 de pacienți cu Covid-19 și 24 de persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Conform comunicatului Prefecturii, în cursul zilei de ieri s-au recoltat probe, în vederea testării pentru Covid- 19, personalului din cele două centre de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică.

Conform datelor centralizate la nivel județean de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, ieri, în județ se aflau în autoizolare la domiciliu 4.843 de persoane, în carantină instituționalizată 5 persoane, 17.228 de persoane erau ieșite din autoizolare și 3.102 persoane au ieșit din carantină instituționalizată. Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării cu virusul Covid – 19.

Până la acest moment, în județul Suceava au fost efectuate 20.716 teste.

Conform situației întocmite de către DSP Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează 2.606 persoane declarate vindecate.

Până ieri, 2 iunie, pe teritoriul României au fost confirmate 19.517 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.526 au fost declarate vindecate și externate, iar 1.288 persoane diagnosticate cu infecție cu Covid-19, dintre care 223 din județul Suceava, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, în țară au fost înregistrate alte 119 noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, ieri erau internați 166 de pacienți. Până ieri, la nivel național, au fost prelucrate 448.813 teste. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cazurile de Covid în ultimele 24 de ore la Suceava: după Guvern – minus 21, după Ministerul Sănătății - minus 2, după Spitalul Suceava – plus 1.
 Vizualizări articol: 1424 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cazurile de Covid în ultimele 24 de ore la Suceava: după Guvern – minus 21, după Ministerul Sănătății - minus 2, după Spitalul Suceava – plus 10.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei