Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 iun 2020 - Anul XXV, nr. 128 (7433)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin

Agenția Universitară a Francofoniei a donat 10.000 de euro Universității din Suceava pentru achiziția de tablete pentru studenți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Agenția Universitară a Francofoniei (AUF) vine în sprijinul studenților Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava (USV) care nu au acces la sistemul de educație online din cauza lipsei de echipamente, printr-o donație semnificativă de 10.000 de euro.

 Suma va fi folosită pentru achiziția de 130 de tablete care vor fi oferite unor studenți din anii de studiu II și III, de la programele de licență, și de la anul I de master, studenți care au nevoie de dispozitive digitale pentru a-și continua studiile, pentru a putea participa la procesul didactic online, la examene etc.

Universitatea din Suceava a demarat deja formalitățile pentru licitație în vederea achiziției tabletelor, urmând ca acestea să ajungă la studenți în această vară, pentru ca în următorul an universitar studenții deja să le folosească.

Această inițiativă vine în completarea inițiativei rectoratului Universității, care a anunțat că va dirija peste 3.000.000 de lei pentru achiziționarea unor echipamente care să permită studenților să participe la cursurile online, la activitățile de documentare și cercetare, la acțiunile organizate de facultăți sau de universitate.

 

Argumentele pentru care AUF a făcut această donație

Este o sponsorizare importantă, cu caracter singular, pentru Suceava, oraș care a traversat o perioadă deosebit de grea în ultimele luni, din cauza numărului foarte mare de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

Sprijinul Agenției Universitare a Francofoniei a fost direcționat către Universitate datorită mai multor considerente.

Tradiția colaborărilor între cele două instituții este una îndelungată (alături de Biroul Francez Suceava și Centrul de Reușită Universitară), deosebit de prolifică, materializată în numeroase proiecte dedicate promovării valorilor francofoniei în comunitatea suceveană.

De asemenea, un alt argument important pentru care AUF a făcut donația este contribuția și inițiativele Universității pentru sprijinirea  comunității sucevene, pe perioada pandemiei de COVID 19.

Instituția a implementat în ultimele luni o serie de proiecte precum: punerea în funcțiune a unei linii semi-automate de testare pentru coronavirus, ce funcționează în cadrul Spitalului Județean de Urgență Suceava, înființarea unui centru de consiliere psihologică gratuită pentru persoanele afectate, dezvoltarea de aplicații IT pentru creșterea eficienței în gestionarea și transmiterea informațiilor asociate, realizarea unei hărți interactive online cu informații medicale pentru județele Suceava și Botoșani, alocarea de spații de cazare pentru cadrele medicale etc.

           

Despre AUF

Agenţia Universitară a Francofoniei este o instituţie care susţine cooperarea şi solidaritatea între instituţiile universitare francofone. Aceasta reunește universități, rețele academice și centre de cercetare științifică, folosind limba franceză. Cu o rețea de 804 membri în 102 țări, este una dintre cele mai mari asociații de instituții de învățământ superior și de cercetare din lume.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agenția Universitară a Francofoniei a donat 10.000 de euro Universității din Suceava pentru achiziția de tablete pentru studenți.
 Vizualizări articol: 1102 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Agenția Universitară a Francofoniei a donat 10.000 de euro Universității din Suceava pentru achiziția de tablete pentru studenți4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei