Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 iun 2020 - Anul XXV, nr. 127 (7432)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Circulație reluată

Mocănița de la Moldovița pornește din nou la drum în perioada Rusaliilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea Mocăniței ”Huțulca” de la Moldovița a decis reluarea circulației de Rusalii. Mocănița va porni din nou la drum pe același traseu de linie îngustă dintre Moldovița și Argel. Timp de trei zile, începând cu sâmbătă, 6 iunie, în duminica Rusaliilor și până luni, 8 iunie, de sărbătoarea ”Sfintei Treimi”, circulația va fi reluată pe traseul de 12 km, cu plecare din Gara Moldovița. În toate cele trei zile Mocănița va circula după un program ce cuprinde 4 curse zilnice între Gara Moldovița și localitatea Argel, cu plecare la orele 10.00, 12.00, 14.00 și 16.00. Acest lucru a fost posibil datorită Hotărârii Nr. 26 din 28 mai 2020 și respectând prevederile anexei 4 din ORDIN nr. 984/829/2020, care permite reluarea acestei activități de transport pe calea ferată.

Investitorul Georg Hocevar, care a revitalizat traseul trenulețului de munte, a făcut posibilă plecarea mocăniței în condiții civilizate și de igienă din Gara Moldovița, unde au fost amenajate noi condiții de îmbarcare, cu locuri de așteptare și toalete moderne, care au crescut nivelul de calitate al călătoriilor.

În aceeași măsură a crescut în ultima perioadă calitatea materialului rulant, cu vagoane moderne, curate și în noile condiții bine dezinfectate, care creează un nivel mărit de siguranță și confort călătorilor, ce se pot bucura de peisajele minunate ale văii Moldoviței. Garniturile de tren sunt tractate de trei locomotive cu abur de tip Reșița, modele ale anilor 50 ai secolului trecut, acționate cu lemn și cărbune. Cele trei locomotive ”botezate” cu nume precum ”Bucovina”, ”Huțulca” și ”Moldovița” își așteaptă iubitorii călătoriilor în timp pe un traseu pitoresc, care urmărește pârâul și valea cu același nume, o zonă cu case bucovinene, livezi cu căpițe de fân și fânare risipite pe văile muntelui, care a îmbrăcat în această perioadă un verde proaspăt de primăvară. După o călătorie de 12 kilometri printr-un decor de basm, micul trenuleț de munte se oprește într-o poiană din satul Argel, aflată la marginea pădurii de brad, unde turiștii sunt așteptați la masă cu mâncăruri bucovinene din zona de munte și unde pot gusta o afinată preparată după o rețetă a locului.

 

Rezervările de bilete se pot face online sau telefonic

Reprezentanții Mocăniței de la Moldovița îi anunță pe această cale pe cei interesați de o astfel de călătorie că în această perioadă rezervările se pot face doar prin intermediul mediilor de comunicare. Astfel, se pot rezerva bilete de călătorie prin Messenger, pe pagina de facebook ”Mocănița Huțulca Moldovița”, prin Google pe adresa ”Gara Mocănița Huțulca, Moldovița” sau prin email pe adresa rezervari.moldovita@cfi.ro. În același timp rezervările se pot face prin whatsapp sau telefonic la numărul 0755 085618.

Cei interesați sunt anunțați că accesul în Gara Moldovița și în tren este permis doar cu măști de protecție. Prețul unui bilet este de 35 de lei pentru adulți și 20 lei pentru tineri cu vârste între 6 și 16 ani, copiii sub 6 ani având acces gratuit dar numai însoțiți de părinți.

”Chiar dacă în aceste condiții impuse pentru turiști și pentru personalul Mocăniței, plimbările nu vor fi la fel ca altădată, dorim să vă spunem că vă așteptăm cu mare drag”, a fost mesajul transmis turiștilor de către organizatorii transportului pe cale ferată îngustă de la Moldovița.

În aceeași perioadă de Rusalii va începe cursele pentru turiști și Mocănița de la Vișeu de Sus, pe un pitoresc traseu pe valea Vaserului din Maramureș.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mocănița de la Moldovița pornește din nou la drum în perioada Rusaliilor.
 Vizualizări articol: 1944 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mocănița de la Moldovița pornește din nou la drum în perioada Rusaliilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei