Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 mai 2020 - Anul XXV, nr. 125 (7430)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La propunerea rectorului

Universitatea din Suceava îi sprijină pe viitorii boboci cu tablete și laptopuri în valoare de peste 600.000 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava (USV) și-a adaptat în ultimele luni activitățile didactice în sistem online, însă, din motive obiective, unii studenți au avut dificultăți în ceea ce privește accesul la internet ori s-au confruntat cu lipsa unor echipamente electronice potrivite.

În acest context, la propunerea rectorului, Consiliul de Administrație a susținut dirijarea unei părți consistente din veniturile proprii (peste 3.000.000 de lei) spre achiziționarea unor echipamente care să permită studenților participarea la procesul didactic, la activitățile de documentare și cercetare, la acțiunile organizate de facultăți sau de universitate.

„Drept urmare, Senatul Universității <Ștefan cel Mare> din Suceava a aprobat propunerea rectorului ca, începând cu anul universitar 2020-2021, toți studenții care se vor înmatricula în anul I să primească un sprijin material sub forma unui laptop sau a unei tablete, însoţite de o cartelă SIM cu abonament de date cu o durată de valabilitate de minim 9 luni și cu minimum 50 GB pe lună. În acest sens, universitatea va achiziționa 2.200 de laptopuri, 1.300 tablete și 3.500 de cartele SIM”, transmite instituția prin intermediul unui comunicat de presă.

Grație achiziției acestor echipamente, studenții din anul I înmatriculaţi în anul universitar 2020-2021 la învăţământ cu frecvenţă (IF) vor beneficia de laptopuri însoțite de carduri SIM, iar studenţii din anul I înmatriculaţi în anul universitar 2020-2021 la învăţământ la distanţă (ID) vor primi tablete cu cartele SIM.

Totodată, de tablete vor putea beneficia studenţii înmatriculaţi în anul universitar 2019-2020, la învăţământ cu frecvenţă (IF), cu excepţia studenților aflaţi în an terminal, care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate pentru obţinerea unei burse sociale.

Ca urmare a acordării acestor forme de sprijin beneficiarilor de drept, la nivelul facultăților, în toamna anului 2020 echipamentele disponibile vor putea fi distribuite și studenților înmatriculați în anul I la master, studenţilor înmatriculaţi la IF în anul II sau studenţilor înmatriculaţi la IF în anul III în cazul programelor de studiu care prevăd 4 ani de studiu.

„Decizia de achiziționare a echipamentelor electronice vine în completarea unui set complex de acțiuni întreprinse de USV pentru prevenția infectării cu virusul SARS-CoV-2, în rândul studenților și al personalului didactic și nedidactic, cât și pentru asigurarea unui viitor act didactic de calitate, în posibila situație ca acesta să se desfășoare cu precădere în mediul online, până la eliminarea riscurilor la adresa vieții și sănătății studenților și cadrelor didactice”, mai informează USV.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea din Suceava îi sprijină pe viitorii boboci cu tablete și laptopuri în valoare de peste 600.000 de euro.
 Vizualizări articol: 1611 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Universitatea din Suceava îi sprijină pe viitorii boboci cu tablete și laptopuri în valoare de peste 600.000 de euro4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei