Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 mai 2020 - Anul XXV, nr. 124 (7429)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Vacanța judecătorească va avea anul acesta doar o lună, în august

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Instanțele din județul Suceava își vor desfășura activitatea normal și în cursul lunii iulie. Și asta pentru că printr-o decizie a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) s-a stabilit ca vacanța judecătorească de anul acesta să aibă doar o lună, în perioada 1-31 august. De asemenea, s-a stabilit că personalul instanțelor judecătorești poate să-și ia concediu de odihnă și în alte perioade ale anului, fără a perturba actul de justiție.

Un alt amănunt important este acela că în cursul lunii august este posibil să fie programate procese, dar acest lucru depinde de ceea ce va decide fiecare complet de judecată în parte.

”Completele de judecată pot stabili ca pe durata vacanței judecătorești să fie soluționate și alte tipuri de cauze decât cele urgente, stabilite de colegiul de conducere al instanței. Cu toate acestea, instanța va avea în vedere cererile de amânare a cauzei întemeiate pe efectuarea concediilor de odihnă în perioada vacanței judecătorești, formulate de părți, reprezentanții lor convenționali sau legali sau alți participanți la procedura judiciară”, se arată în actul emis de CSM.

Cristinel Grosu, președintele Curții de Apel Suceava, a precizat că aceste reglementări sunt valabile pentru toate instanțele. O altă prevedere importantă este legată de accesul în sălile de judecată.

”Fiecare cauză cuprinsă într-o ședință de judecată are alocată un anumit interval orar, iar lista cu ședințe este publicată pe portalul fiecărei instanțe cu două zile înainte. Accesul părților și al publicului este permis doar în intervalul orar stabilit pentru cauza de interes”, a mai menționat Cristinel Grosu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vacanța judecătorească va avea anul acesta doar o lună, în august.
 Vizualizări articol: 1630 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vacanța judecătorească va avea anul acesta doar o lună, în august0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei