Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 mai 2020 - Anul XXV, nr. 119 (7424)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie șoc judecători

Au rupt în bătaie un bătrân căruia i-au luat pensia și au scăpat de pușcărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Curtea de Apel Suceava a luat o decizie care șochează, cel puțin la prima vedere, în cazul a patru tineri judecați pentru o tâlhărie extremă comisă asupra unui bătrân, care a fost bătut crunt în curtea propriei case. În cazul autorilor majori ai faptei, care primiseră, la Judecătoria Gura Humorului, 4 ani de închisoare cu executare, pedeapsa a fost redusă la 3 ani de închisoare, mai mult aceasta fiind suspendată pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani. Așadar, în loc de patru ani după gratii, inculpații Dumitru Andrei Bilan și Andrei Gheorghe au fost puși în libertate de îndată, în condițiile în care se aflau în arest preventiv. Alți doi autori, minori, au scăpat cu pedepse cu adevărat simbolice, asistarea zilnică pe o durată de 6 luni de zile, fără privare de libertate. Sentința este definitivă.

 

Un bătrân de 68 de ani, aproape omorât în bătaie

Pe data de 4 noiembrie 2019, în jurul orei 23.15, patru tineri, doi în vârstă de 18 ani și doi minori, s-au înțeles să intre în casă peste un bătrân în vârstă de 68 de ani, din Drăgoiești, despre care ştiau că locuieşte singur şi abia luase pensia.

Din ancheta polițiștilor, coordonată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, a rezultat că cei patru au intrat iniţial în curte, unde cei doi câini ai proprietarului au început să latre şi l-au trezit. Bătrânul a ieşit din casă să vadă ce se întâmplă. Coşmarul care a urmat pentru victimă a fost descris de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului într-un comunicat de presă:

„Când a deschis uşa şi a trecut de prag a fost prins de gât de primul inculpat, care l-a târâit până în mijlocul curţii şi l-a trântit pe spate, întrebându-l unde sunt banii, spunându-i totodată să nu răcnească, că scoate cuţitul şi îl omoară, după care l-a lovit de vreo 10 ori cu picioarele în zona corpului. În momentele imediat următoare, conform declaraţiei persoanei vătămate, aceasta a început să strige după ajutor, moment în care primul inculpat a strigat să vină şi ceilalţi trei inculpaţi, care aveau feţele acoperite, persoana vătămată fiind trântită la pământ din nou de către un alt inculpat şi lovită apoi în mod repetat, cu picioarele peste corp de către toţi cei patru inculpaţi”. Bătrânul s-a luptat cu tinerii, fiind strâns de gât pentru a nu putea cere ajutor.

Furia atacatorilor s-a îndreptat şi spre unul dintre câini:

„Întrucât cei doi câini lătrau, unul dintre agresorii intraţi în casă a ieşit şi a luat un par de pe prelata aşezată pe scuterul din curte şi a lovit unul din câini, omorându-l, după care a pus parul înapoi pe prelată”, se arată în rechizitoriul de trimitere în judecată. Autorii au sustras suma de 704 lei, echivalentul pensiei pe care bătrânul o ridicase în aceeaşi, şi zece pachete de ţigări.

Bărbatul agresat a fost transportat la Spitalul oraşului Gura Humorului, de unde a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţe ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, cu leziuni grave. Victima a suferit leziuni care au necesitat 50-60 zile de îngrijiri medicale. Bătrânul a avut, printre altele, leziunile toracice cu hemopneumotorax şi fracturi costale care au fost de natură a-i pune viaţa în primejdie. Bătrânul a suferit mai multe intervenţii chirurgicale şi a rămas internat până pe 26 noiembrie.

 

Daune de 25.000 de lei pentru bătrân, din care abia a primit 500 de lei

Cei patru inculpați judecați în acest dosar au fost Daniel Bilan, Andrei Gheorghe, ambii de 18 ani, respectiv fraţii Marian şi Ion C., primul de 16 ani şi al doilea de 17 ani.

Aceștia au executat pentru această faptă doar cele aproximativ 6 luni de arest preventiv de până la decizia de vineri a Curții de Apel Suceava.

De reținut și amănuntul că cei patru au de achitat victimei, prin decizia judecătorilor, daune de 25.000 de lei, din care unul singur, Andrei Gheorghe, abia a achitat 500 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au rupt în bătaie un bătrân căruia i-au luat pensia și au scăpat de pușcărie.
 Vizualizări articol: 2325 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Au rupt în bătaie un bătrân căruia i-au luat pensia și au scăpat de pușcărie1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei