Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 mai 2020 - Anul XXV, nr. 117 (7422)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Din nou în bănci

Pregătiri în școli pentru reluarea activității. Tunel de dezinfecție, circuite delimitate și măsuri speciale, la Colegiul ”Spiru Haret”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La mai bine de două luni de la suspendarea cursurilor, unitățile de învățământ se află în fața unei noi provocări, aceea de a se pregăti pentru reluarea activităților cu elevii, în condiții sigure, cu respectarea tuturor măsurilor impuse de autorități.

Din 2 iunie, elevii din clasele terminale vor reveni la școală pentru un program de câteva zile de pregătire, după care urmează organizarea examenelor naționale – evaluare națională și bacalaureat.

La Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret”  Suceava, circa 200 de elevi de clasa a XII-a sunt așteptați la cursurile de pregătire pentru examenul de bacalaureat și, începând cu 22 iunie, la probele acestuia.

Conducerea unității spune că liceul este pregătit pentru reîntoarcerea elevilor, la nivelul Consiliului de Administrație fiind „analizate și aprobate acțiunile de prevenire și combatere a infectării cu SARS-CoV-2”.

 

Măsuri în școală și cămine

Prof. Maria Atănăsoaie, directoarea colegiului sucevean, a menționat că a respectat toate recomandările și procedurile pentru ca elevii să fie în siguranță când se vor întoarce în bănci.

În acest sens, la intrarea în colegiu a fost amplasat un dozator cu dezinfectant, dar și un tunel de dezinfecție și s-au achiziționat două termometre non – contact, pe lângă cel primit de la Primăria Suceava, cu care cadrele medicale vor măsura temperatura tuturor elevilor și personalului școlii.

În curtea școlii a fost delimitat și semnalizat traseul de deplasare, astfel încât cei care părăsesc incinta școlii să nu interacționeze cu cei care intră în unitatea de învățământ.

„Un circuit clar de deplasare a fost stabilit și în interiorul colegiului: accesul în spațiile școlare se face pe scara profesorilor, în timp ce pentru ieșire se utilizează scara elevilor. Circuitul este semnalizat prin săgeți verzi, iar holurile sunt marcate cu benzi roșii, astfel încât elevii să păstreze distanța fizică.Au fost igienizate și dezinfectate toate sălile de clasă, luându-se măsurile necesare pentru ca elevii și cadrele didactice să desfășoare activitățile de pregătire a sesiunilor de examen în condiții de siguranță”, a mai precizat Maria Atănăsoaie.

Aceasta a mai subliniat că încă de la intrarea în unitate sunt afișate regulile de protecție ce vor fi respectate pe toată durata desfășurării activităților, dar și că au fost achiziționate măști chirurgicale, mănuși, dezinfectanți.

De menționat este că reprezentanții colegiului au luat toate măsurile necesare pentru ca și spațiile căminului să fie igienizate și dezinfectate, astfel încât elevii interni să beneficieze de condiții de cazare optime și sigure.

„În contextul actualei crize sanitare, toate aceste acțiuni sunt relevante pentru interesul pe care colegiul îl manifestă față de siguranța elevilor, atât a celor care deja studiază în această unitate de învățământ, cât și a celor care vor păși din toamnă pragul acestei școli”, a mai punctat directoarea unității.

 

Oferta pentru următorul an școlar

Conducerea unității mai precizează că oferta de școlarizare, pentru anul 2020-2021, a fost aprobată de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, incluzând 3 clase de matematică – informatică intensiv, 3 clase de Științe ale Naturii și 1 clasă de Filologie – intensiv engleză.

„Asigurăm bobocii claselor a IX-a care vor alege colegiul nostru că vor beneficia de spații sigure, bază materială corespunzătoare pentru formarea lor profesională și cadre didactice bine pregătite profesional și pedagogic”, au conchis reprezentanții unității.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pregătiri în școli pentru reluarea activității. Tunel de dezinfecție, circuite delimitate și măsuri speciale, la Colegiul ”Spiru Haret”.
 Vizualizări articol: 1227 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 2 voturi
Pregătiri în școli pentru reluarea activității. Tunel de dezinfecție, circuite delimitate și măsuri speciale, la Colegiul ”Spiru Haret”2.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei