Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 mai 2020 - Anul XXV, nr. 111 (7416)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Un bărbat din Mihoveni trăiește într-o sărăcie lucie, cu un venit lunar de 142 de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat din Mihoveni, comuna Șcheia, Vasile Rosnovan, în vârstă de 67 de ani, trăiește într-o sărăcie lucie, cu un venit lunar de 142 de lei. În casa dărăpănată în care bărbatul își duce zilele nu vezi decât mizerie, lipsă totală de igienă, sărăcie cruntă. Este adevărat, cu acel ajutor social în valoare de 142 de lei acordat de Agenția Județeană de Prestații Sociale este greu să trăiești bine, în curățenie, în deplină siguranță din punct de vedere medical. Cazul bărbatului din Mihoveni este în atenția Fundației Umanitare Nord 2001 / Sânge pentru România de mai bine de doi ani.

Președinta acesteia, dr. Georgeta Iacov, s-a interesat periodic de situația bărbatului și i-a trimis alimente atât de necesare traiului de zi cu zi. „În încercarea de a-l ajuta să depășească situația în care se află acum acest bărbat, l-am rugat pe domnul primar al comunei Șcheia, Vasile Andriciuc, să desemneze o persoană din cadrul compartimentului de autoritate tutelară și asistență socială care să-l ajute pe Vasile Rosnovan să solicite instituțiilor abilitate dovada vechimii în muncă, pentru a putea beneficia de pensia socială minim garantată de 704 lei”, ne-a spus Andrei Iacov, reprezentantul Fundației Umanitare Nord 2001/Sânge pentru România.

Fundația încearcă în continuare să-l ajute pe acest bărbat să supraviețuiască, dar nu este suficient. Din păcate, el nu este singura persoană care se confruntă cu o astfel de situație grea. Viața acestui bărbat, care trăiește la propriu în mizerie, se poate schimba dacă alături de fundație vor veni și alți oameni de bine care să ajute. La fel, pot fi salvați alți zeci de oameni necăjiți, care nu ies în stradă să cerșească, dar a căror viață este sub limita subzistenței. Cei care doresc să sprijine Fundația Umanitară Nord 2001 / Sânge pentru România, pentru ca, împreună, să ajute oameni necăjiți, pot să depună sume de bani în contul Fundației Umanitare Nord 2001, deschis la Unicredit Bank Suceava: RO13 BACX 0000 0032 4475 3000, în lei, sau RO83 BACX 0000 0032 4475 3001, în euro, Cod SWIFT/BIC: BACXROBU și pe site-ul Fundației www.funord2001.ro, direct cu cardul, #donezEU.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bărbat din Mihoveni trăiește într-o sărăcie lucie, cu un venit lunar de 142 de lei.
 Vizualizări articol: 1667 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un bărbat din Mihoveni trăiește într-o sărăcie lucie, cu un venit lunar de 142 de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei