Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 mai 2020 - Anul XXV, nr. 111 (7416)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Doliu

Stelian Chiforescu, cunoscutul om de afaceri din Vatra Dornei, a murit fulgerător marți seară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vatra Dornei este în doliu după dispariția prematură a omului de afaceri Stelian Chiforescu. Vestea a venit ca un fulger în cursul serii de marți, 12 mai 2020, toți cei care l-au cunoscut fiind în stare de șoc. Deși cunoscut cu probleme cardiace, Stelian Chiforescu era de ani buni adeptul unui stil de viață echilibrat și sănătos.

După ce în urmă cu o săptămână a acuzat dureri specifice și după câteva evaluări medicale, la nivel local, în cursul zilei de marți, 12 mai,el s-a internat la clinica din Cluj, unde își mai investigase afecțiunile. Medicii au decis montarea altor două dispozitive similare, intervenția decurgând normal.

În cursul după-amiezii Stelian Chiforescu a discutat la telefon cu mai multe persoane, din familie sau anturajul apropiat, asigurându-i că totul este bine și că miercuri va reveni acasă. Spre seară, după ora 20:30, complicații, care urmează a fi stabilite medico-legal, au făcut ca deznodământul să fie cel care a șocat întreaga comunitate dorneană.

Stelian Chiforescu era unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din județ, fiind implicat în numeroase proiecte filantropice. A ocupat funcția de vicepreședinte al Aqua Carpatica și era proprietarul hotelului Dorna. Era născut pe data de 5 octombrie 1956.

Pentru înmormântarea programată sâmbătă, la Vatra Dornei, familia face un apel îndoliat la decență și discreție, dar și la păstrarea cadrului legal din această perioadă pandemică.
„Știu că sunt mulți cei care ar fi vrut să își ia rămas-bun de la tata, dar, tocmai pentru a-i onora amintirea, ne dorim mult ca acest moment groaznic din viața noastră să fie tratat cu decență și discreție. Vom respecta toate măsurile în vigoare și sunt sigur că toți cei care înțeleg asta îl vor pomeni în rugăciunile lor. Prietenii apropiați și colaboratorii îi vor putea aduce un ultim omagiu în ziua de vineri, 15 mai, la Biserica <Nașterea Maicii Domnului>, de pe strada Mihai Eminescu, nr. 56, cu respectarea tuturor indicațiilor din această perioadă”, a declarat, chinuit de durerea suferită, Adrian Chiforescu, fiul regretatului om de afaceri.

De altfel, acesta a postat și pe o pagină de socializare un mesaj sfâșietor: „Împreună cu mama și cu Elena vom continua tot ce a construit în anii vieții, vom duce mai departe proiectele caritabile, îi vom păstra etern, vie, amintirea și îl vom face, ca și până acum, să fie mândru de noi. Îți mulțumesc, tăticule, pentru tot ce m-ai învățat și îți promit că nu te voi dezamăgi niciodată! Te vom iubi mereu”.

În numele redacției Orion Media Vatra Dornei, profesorul Mihai Cioată a postat următorul mesaj:

„Să aluneci spre cer, pe luciul inimii sfinților, domnule Stelian Chiforescu! Îngerii să vă aibă în pază pentru tot binele pe care l-ați făcut în această lume! Condoleanțe familiei! Să vă întărească bunul Dumnezeu! Pentru noi ceilalți, care ne trezim în fața unui neant al ființei, lăsat de plecarea prematură a domniei sale, îmbărbătarea e legată de moștenirea ce ne-o lasă: mărinimia. Bucuros îi va fi sufletul, știind că a sădit în inimile noastre generozitatea, binele dezinteresat, discreția, lipsa falei, dar și curajul și puterea de a trece prin viață cu fruntea sus. Vă mulțumesc pentru tot! Dumnezeu să vă odihnească”.

Ilie Boncheș, primarul din Vatra Dornei, care era și nașul lui Stelian Chiforescu, a mărturisit că nu poate crede că totul este real.

”Vestea a căzut ca un trăsnet, mi-a luat pur și simplu din oxigen. Trebuie să ne adunăm și să-l conducem pe ultimul drum. Era o fire prea bună și deosebită și nu cred că a fost om pe care să nu-l fi ajutat. Pentru tot restul vieții îmi va rămâne un mare gol în suflet, un gol care nu va putea fi umplut cu altceva”, a arătat Ilie Boncheș.

Și Gavril Mîrza, fostul președinte al Consiliului Județean Suceava dar și al PSD, partid în care Stelian Chiforescu a deținut funcția de vicepreședinte în perioada 1998-2005, spune că este foarte afectat de această veste șoc.

”M-a luat prin surprindere această veste. Era un om încă tânăr și avea o capacitate de muncă ieșită din comun. Profesional era unul dintre cei mai valoroși oameni, dar și din punct de vedere familial. Avea și o profundă omenie și un respect deosebit pentru semeni. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a fost mesajul transmis de Gavril Mîrza.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stelian Chiforescu, cunoscutul om de afaceri din Vatra Dornei, a murit fulgerător marți seară.
 Vizualizări articol: 4111 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Stelian Chiforescu, cunoscutul om de afaceri din Vatra Dornei, a murit fulgerător marți seară3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei