Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 mai 2020 - Anul XXV, nr. 111 (7416)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pericol public

A lăsat însărcinată o fată de 13 ani și a lovit un om cu toporul în cap, băgându-l în comă, dar este cercetat în libertate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 25 de ani este bine mersi acasă, doar sub control judiciar, deși are două dosare penale pentru două fapte grave, o tentativă de omor și infracțiunea de act sexual cu un minor, după ce a lăsat însărcinată o fată care nu împlinise încă 14 ani, între timp minora aducând pe lume un copil. Oamenii din satul Rotopănești, comuna Horodniceni, sunt revoltați de ce se întâmplă, dar și speriați, mai ales că tânărul respectiv este cunoscut ca foarte violent atunci când se îmbată, iar fapta de tentativă de omor comisă acum câteva luni demonstrează că este un pericol public.

 

O tentativă de omor în toată regula și o măsură blândă luată de procurorul criminalist

În luna octombrie a anului trecut, un bărbat în vârstă de 42 de ani, Ioan M., a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean Suceava, în comă profundă, după ce a fost lovit de mai multe ori cu toporul în zona feţei, în propria curte, de un vecin în vârstă de 25 de ani. Victima şi agresorul s-au luat la ceartă în timp ce îmbăiau oile, iar pe fond de consum de alcool s-a ajuns la agresiune

Agresorul, Constantin Bogdan Hreamătă, în vârstă de 25 de ani, a pătruns cu un topor în mână în curtea vecinului, unde s-a luat la harţă iniţial cu soţia şi fiul minor al bărbatului de 42 de ani. Acesta din urmă a intervenit, moment în care a fost atacat şi lovit cu toporul.

Ioan M., bărbatul în vârstă de 42 de ani, a fost preluat de o ambulanţă cu leziuni grave la cap, plăgi la nivelul scalpului prin agresiune repetată cu un topor.

El a ajuns la Spitalul Judeţean Suceava, unde a fost preluat de medici cu diagnosticul preliminar de comă de grad III-IV. Deși a fost în stare gravă, bărbatul de 42 de ani s-a recuperat.

Fapta a fost încadrată fără dubii la tentativă de omor, ancheta fiind preluată de judiciariștii de la Serviciul de Investigații Criminale și coordonată de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. Deși, de regulă, în cazurile de tentativă de omor agresorii sunt arestați preventiv până la condamnare, în acest caz procurorul a luat doar măsura controlului judiciar. Așadar, tânărul de 25 de ani s-a întors acasă după 24 de ore de reținere.

 

A lăsat-o însărcinată pe minora de nici 14 ani, cu care este și rudă

Mai grav, la acea vreme, tânărul de 25 de ani era deja cercetat de polițiștii de la Secția Rurală Mălini pentru act sexual cu un minor.

Victima este o fată care avea vârsta de 13 ani la data întreținerii actului sexual, fiind rudă îndepărtată cu Bogdan Hreamătă. Nu s-a putut stabili clar dacă a fost vorba de viol, dar în orice situație actul sexual cu o persoană sub 16 ani este infracțiune.

Pe 22 aprilie 2020, Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava a fost sesizată de Spitalul Județean că minora de la Rotopănești, în vârstă de 14 ani și jumătate acum, a născut o fetiță. Inițial, părinții fetei au cerut o măsură de protecție față de copilul nou-născut, însă ulterior s-au hotărât să se ocupe ei de îngrijirea lui.

”În urma consilierii efectuate de către reprezentanții DGASPC Suceava și ai primăriei de domiciliu, după câteva zile, familia minorei și minora au revenit asupra cererii și au declarat că nu mai doresc instituirea unei măsuri de protecție pentru nou-născut, asumându-și creșterea și îngrijirea acestuia, iar cu privire la mama minoră, faptul că aceasta își va continua studiile. Conform procedurii, familia a fost întrebată și a acceptat includerea fiicei (mama copilului) lor într-un program de consiliere psihologică. Având în vedere starea de urgență, consilierea psihologică a avut loc prin telefon”, ne-au transmis cei de la Direcția de Protecție a Copilului Suceava.

Contactat de Monitorul de Suceava, primarul din Horodniceni, Neculai Florea, a confirmat și el că bebeluşul este crescut de bunicii materni, având chiar condiții bune constatate la fața locului de inspectorul social al primăriei. Bunicii și mama minoră nu au vreun contact sau legătură cu tatăl bebeluşului, de care se feresc.

Oamenii din sat spun că cei din familia fetei se tem chiar de Bogdan Hreamătă, din cauză că devine violent atunci când bea.

 

Ce se întâmplă cu dosarele care îl vizează pe tânăr

În cazul tentativei de omor, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava l-au trimis în judecată pe Constantin Bogdan Hreamătă, dosarul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Suceava, fără însă a se judeca încă vreun termen.

Cu referire la dosarul pentru act sexual cu un minor, comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al poliției, a declarat că ancheta este în lucru la Secția Rurală Mălini.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A lăsat însărcinată o fată de 13 ani și a lovit un om cu toporul în cap, băgându-l în comă, dar este cercetat în libertate.
 Vizualizări articol: 3790 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
A lăsat însărcinată o fată de 13 ani și a lovit un om cu toporul în cap, băgându-l în comă, dar este cercetat în libertate3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei