Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 mai 2020 - Anul XXV, nr. 108 (7413)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lăcașuri de cult

Măsuri propuse la redeschiderea bisericilor: mască, evitarea sărutării obiectelor sacre, împărtășanie cu lingurițe de unică folosință

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat propunerile pentru măsuri specifice ce vor fi dispuse de

instituțiile competente privind reluarea activității în domenii specifice după încetarea stării de urgență.

Pentru activitatea în lăcașurile de cult, sunt propuse următoarele măsuri: accesul persoanelor în lăcașurile de cult va fi permis numai cu respectarea precauțiunilor universal valabile pentru limitarea răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2. Accesul se va face limitat, cu respectarea unei suprafeţe de 8 mp per persoană. Atât personalul care deservește lăcașul de cult, cât și persoanele care intră în lăcașul de cult vor purta mască, iar pentru a oferi o protecție eficace, masca trebuie să acopere gura și nasul.

Persoanele își vor dezinfecta mâinile cu dezinfectat pe bază de alcool, care va fi pus la dispoziție la intrarea în lăcașul de cult. La intrare se va efectua un triaj observațional și nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree). Se vor plasa la loc vizibil anunțuri scrise privind regulile de distanțare fizică și cele de acces în lăcaș.

Pe lângă aceste măsuri generale, specialiștii propun și precauțiuni speciale. Astfel, se va evita atingerea sau sărutarea obiectelor sacre de cult, în locul acestor gesturi rituale se va indica îngenuncherea sau înclinarea. Binecuvântarea se va oferi/primi de la o distanță de cel puțin 1 m și se va evita oferirea/ primirea împărtășaniei în condițile în care nu se pot asigura lingurițe și pahare de unică folosință și se vor dezinfecta periodic, o dată la 4 ore, obiectele frecvent atinse: mânerele ușilor, obiectele de cult, icoanele, suprafețele. Slujbele se vor oficia de către slujitorii bisericești/religioși, numai în aer liber, cu menţinerea distanţei între persoane. De asemenea, nu se recomandă organizarea de pelerinaje sau călătorii religioase. Măsurile sunt publicate pe site-ul Guvernului pentru consultare, astfel încât cetățenii pot face propuneri de îmbunătățire.

Documentul poate fi consultat pe pagina de web a INSP, www.insp.gov.ro, secțiunea Comunicate. Toate observațiile și propunerile celor interesați pot fi transmise la adresa de e-mail propuneri.relaxare@ms.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Măsuri propuse la redeschiderea bisericilor: mască, evitarea sărutării obiectelor sacre, împărtășanie cu lingurițe de unică folosință.
 Vizualizări articol: 1330 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Măsuri propuse la redeschiderea bisericilor: mască, evitarea sărutării obiectelor sacre, împărtășanie cu lingurițe de unică folosință2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei