Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 mai 2020 - Anul XXV, nr. 108 (7413)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Evoluție mortalitate

COVID-19 a săltat mult rata de decese din martie și aprilie în județul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cifrele statistice oficiale, cele care rămân peste ani, demonstrează clar că numărul total de decese a crescut mult în județul Suceava în perioada de vârf a pandemiei de coronavirus, adică în lunile martie și aprilie. Este practic o demonstrație a faptului că teoria conform căreia decedații de COVID-19 ar fi murit oricum din cauza altor afecțiuni grave nu stă în mare parte în picioare. Evident, sunt și cazuri de acest gen, însă mulți oameni ar mai fi trăit mult și bine dacă nu contactau virusul. Și, din păcate, mulți suceveni care citesc aceste rânduri au cel puțin un astfel de exemplu personal.

În luna martie 2020, conform datelor contabilizate de Direcția pentru Evidența Persoanelor și a Bazelor de Date, în baza certificatelor de deces emise de primării, s-au înregistrat în județul Suceava 785 de decese, comparativ cu 700 în luna martie a anului trecut.

În Suceava, decesele la persoane confirmate cu COVID-19 au început în jur de 20 martie și au fost foarte numeroase până la final de martie, fiind aproximativ 50 (multe au fost raportate în aprilie, însă decesele au fost în martie).

Cu referire la luna aprilie, jurnaliștii de la Recorder.ro, au publicat date statistice privind mortalitatea din mai multe județe, cu cap de listă bineînțeles Suceava, unde este principalul focar de coronavirus.

Conform acestor date, care au ca sursă, scrie Recorder, în parte Institutul de Statistică și în parte Direcția de Evidență a Populației, în aprilie 2020 în județul Suceava au murit 889 de persoane, față de 735 în aprilie 2019. Așadar vorbim aici de un plus de 150 de decedați, creștere dublă față de cea din martie.

În întărirea analizei vin și date din Buzău sau Dolj, unde nu s-au înregistrat morți de COVID iar statistica mortalității arată că nu a crescut nici mortalitatea generală. Și aceste date arată că această creștere mare a numărului de morți este cauzată în mare parte de acest virus ucigaș.

Alte date ceva mai vechi, ale Direcției Județene de Statistică Suceava, arată că în anul 2017 în județul Suceava s-au înregistrat 7.766 decese, iar în anul 2018 un număr de 8.075 de decese. Cu aceste date, dacă facem o raportare per lună, rezultă o medie lunară de 640-670 decese, așadar cu mult sub mortalitatea generală din martie și aprilie 2020. 

Conform analizei realizate de Recorder, mortalitatea din luna aprilie, în cele mai afectate județe din țară, a înregistrat o creștere de maximum 20-30%. România pare, totuși, departe de situația înregistrată în țări precum Belgia, Italia sau Marea Britanie, unde mortalitatea a crescut cu până la 90%, subliniază jurnaliștii de la Recorder.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului COVID-19 a săltat mult rata de decese din martie și aprilie în județul Suceava.
 Vizualizări articol: 2070 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
COVID-19 a săltat mult rata de decese din martie și aprilie în județul Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei