Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 mai 2020 - Anul XXV, nr. 104 (7409)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri

Spitalele, obligate să transmită de două ori pe zi la Ambulanță locurile disponibile pentru pacienți COVID

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalele din județul Suceava sunt obligate ca de acum înainte să transmită de două ori pe zi, dimineața la ora 8.00 și seara la ora 20.00, către Serviciul de Ambulanță Județean Suceava, situația locurilor disponibile pentru pacienții COVID-19, a informat, marți, Prefectura Suceava, printr-un comunicat de presă. Decizia a fost luată marți, în urma unei ședințe de lucru a autorităților medicale și administrative, la care au participat și primarul municipiului Rădăuți, Nistor Tatar, managerul Spitalului Municipal Rădăuți, Traian Andronachi, și directorul Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Rădăuți, Marinela Mironescu. Întâlnirea a fost necesară pentru clarificarea aspectelor care au condus la situația înregistrată duminică, 3 mai, la transferul a nouă pacienți pozitivi COVID-19, de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Rădăuți la Spitalul Județean Suceava, apoi înapoi la cămin și a doua zi la spitalul din Rădăuți. 

Tot în cadrul acestei ședințe s-a stabilit ca fiecare unitate medicală să comunice un număr de telefon apelabil indiferent de oră, astfel încât pacienții preluați de SAJ Suceava să fie transportați către cel mai apropiat spital care are capacitatea de a-i prelua și a le asigura tratament adecvat.

Până acum, conform managerului SAJ Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, unitățile medicale nu transmiteau către serviciul 112 numărul de locuri disponibile pentru pacienți COVID, iar după ora 21.00 era foarte dificil să se obțină informații de la spitale cu privire la disponibilitatea locurilor pentru COVID-19, motivat de faptul că nu exista un număr de telefon la care să se răspundă indiferent de oră.

Conform comunicatului, prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a solicitat ca, în cazul în care mai există astfel de situații și pe viitor, să se procedeze imediat la informarea Ministerului Sănătății și a coordonatorului regional desemnat pentru gestionarea crizei de COVID-19 în Regiunea Nord-Est, conf. dr. Lucian Indrei. De asemenea, prefectul județului Suceava a solicitat „instituirea unui circuit informațional corect între factorii implicați în gestionarea situațiilor de transfer al pacienților COVID-19 care să asigure o colaborare instituțională eficientă, în interesul pacienților”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalele, obligate să transmită de două ori pe zi la Ambulanță locurile disponibile pentru pacienți COVID.
 Vizualizări articol: 1229 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spitalele, obligate să transmită de două ori pe zi la Ambulanță locurile disponibile pentru pacienți COVID0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei