Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 mai 2020 - Anul XXV, nr. 104 (7409)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Facilitate

Platformă pentru înscrierea celor care s-au vindecat de COVID și vor să doneze plasmă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Terapia cu plasmă convalescentă pentru pacienții infectați cu COVID-19 a început și în România, iar cei care au trecut prin boală și doresc să doneze se pot înscrie online în registrul donatorilor, care poate fi accesat la https://covidplasma.ro/registrul-donatorilor. Deocamdată sunt două centre de recoltare, la București și la Iași, la centrele de transfuzii. În condițiile în care în Suceava este cel mai mare focar de COVID-19 din țară, ar fi de așteptat ca tot de aici să fie și cel mai mare număr de donatori.

Înființarea acestui registru este o inițiativă privată, pe platforma covidplasma.ro, „pentru a facilita înregistrarea donatorilor de plasmă convalescentă COVID-19, precum și promovarea acestei activități voluntare care poate salva viețile pacienților critici infectați cu noul coronavirus”, după cum se arată pe site. Datele personale ale donatorilor sunt puse la dispoziția centrelor de transfuzie și Institutului Național de Hematologie Transfuzională, exclusiv pentru facilita programarea la testare şi donare.

Terapia cu plasmă pornește de la ideea că persoanele care au suferit de COVID-19 și s-au vindecat au dezvoltat în plasmă anticorpi, care pot combate noul coronavirus. Această plasmă sanguină poate fi folosită pentru a-i trata pe cei aflați într-o situație critică.

Criterii de eligibilitate pentru donare sunt: să fi suferit de COVID-19 și să ai un diagnostic confirmat printr-un test de laborator; în prezent să nu mai ai nici un simptom specific infecției cu SARS-COV2; donarea se poate face la cel puțin 14 zile de la ultima dată în care ai avut simptome specifice COVID-19; este necesar să ai o confirmare de laborator care atestă că nu mai suferi de COVID-19 la data donării. De asemenea, donatorii trebuie să aibă peste 18 ani și greutatea de peste 50 de kg și să îndeplinească toate criteriile de eligibilitate a donatorilor de sânge în ziua donării. Informații mai detaliate se găsesc pe site.

„Datele inițiale disponibile din studii folosind COVID-19 plasmă convalescentă pentru tratamentul persoanelor cu boală severă sau boli care pot pune viața în pericol indică faptul că o doză unică de 200 ml a prezentat beneficii pentru unii pacienți, ceea ce duce la îmbunătățirea stării de sănătate. Nu a fost încă demonstrat faptul că plasma convalescentă COVID-19 oferă beneficii clinice la pacienții afectați de această boală. Nu se știe dacă acest tratament îi va ajuta sau nu pe cei cu COVID-19 sau dacă va avea efecte nocive, dar acesta este unul dintre singurele tratamente pe care le avem în prezent”, se precizează pe platforma covidplasma.ro.

Menționăm că terapia cu plasmă convalescentă este aprobată de Comisia Europeană. În România, compania Besmax Pharma Distribution SRL (BPHD) a semnat, în data de 30 martie a.c., împreună cu Ministerul Sănătății, un protocol prin care a donat trei echipamente de plasmafereză și 3.000 de kituri de recoltare de plasmă umană. De asemenea, BPHD a decis să ofere gratuit statului încă 50 de echipamente similare, pentru a fi utilizate timp de un an de zile, exclusiv pentru colectarea de plasmă convalescentă COVID-19.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Platformă pentru înscrierea celor care s-au vindecat de COVID și vor să doneze plasmă.
 Vizualizări articol: 1369 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Platformă pentru înscrierea celor care s-au vindecat de COVID și vor să doneze plasmă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei